NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Muraru: Monumentul dedicat fostei Securități trebuie retras din Pitești

Liberalul Alexandru Muraru a lansat un apel pentru retragerea monumentului dedicat „eroilor” fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti. 

image

Monumentul ridicat în Pitești FOTO Facebook / Cristian Băcanu

„Fac apel la autorități să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist”, a transmis Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

  

Liderul liberal a explicat că „adevărații eroi ai României sunt tocmai victimele care s-au opus unui regim de persecuție instrumentat de Partidul Comunist și pus în practică de Securitate”. 

Advertisements

„Ridicarea unui monument funerar în onoarea foștilor ofițeri de Securitate și amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești este o acțiune care contravine angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene. Mai mult, România a fost printre statele din Estul Europei care a cerut la nivel european interzicerea negării si banalizării crimelor comuniste, cât și apologia lor”, a mai argumentat liberalul. 

Muraru: Statul democratic român condamnă instrumentele regimului comunist

Advertisements

Muraru a mai explicat că „este un fapt documentat istoric că ofiţerii de securitate și din alte unităţi ale Ministerului de Interne erau cei care acţionau direct pentru supravegherea și intimidarea populaţiei”. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Marcel Ciolacu: Nu mă bag în actul de guvernare/ Eu nu sunt preşedintele PSD care mă duc la Guvern să fac numiri sau să încurc lucrurile

Redacția

Harta centralelor nucleare din UE / Jumătate din ţări folosesc energia atomică, Germania vrea să renunţe la ea

Redacția

Zelenski a comparat invazia rusă cu ”soluția finală” promovată de naziști, într-un mesaj adresat Parlamentului israelian: Noi vrem să trăim, dar vecinii noștri vor să ne vadă morți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site