RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Movilă, atac la guvernul Ponta pe tema accizei la benzină

Deputatul Petru Movilă susţine că guvernul Ponta îi pune pe români la plată de două ori: taxa de 7 eurocenţi şi rovinieta, ambele avnd ca scop dezvoltarea infrastructurii.

Movilă spune că CNADNR a încasat sume enorme de pe urma rovinetei, dar şoferii se feresc tot de aceleaşi gropi.

„Acelaşi lucru se întâmplă şi la Iaşi cât şi în întreaga regiune a Moldovei. Multe din drumurile publice sunt într-o stare avansată de degradare iar pentru autostrada Iaşi – Tg. Mureş nu sunt bani, nici măcar pentru refacerea studiului de fezabilitate. În situaţia în care preţul rovinietei creşte, iar Guvernul Ponta va introduce încă o taxă, întrebarea „Unde se duc banii din taxa de drum?” este legitimă”, spune Movilă, într-un comunicat de presă.

  

Deputatul PMP adaugă că CNADNR a colectat în 12 ani suma de 1,5 miliarde de euro, însă compania a menţionat doar două drumuri naţionale care ar fi fost modernizate.

„În rest, banii s-au dus pentru bunul mers al CNADNR, respectiv cheltuieli de personal, rambursări la creditele companiei şi dobânzile şi comisioanele aferente. Premierul Ponta nu-şi poate îndeplini promisiunile făcute în campaniile electorale. Singura lor soluţie este creşterea taxelor şi impozitelor, care, din păcate va avea ca scop îndestularea bugetelor oamenilor de partid pentru alegerile care bat la uşă. Taxa de 7 eurocenţi este cel mai bun exemplu în acest sens”, mai spune deputatul Petru Movilă.

sursa oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Lucian RUSU: Guvernul Nicolae Ciucă a demonstrat că este un guvern performant

Redacția

Primăriile pot obține gratuit agregate minerale de la Apele Române pentru refacerea drumurilor afectate de calamități

Redacția

Primarii din PSD Iași se întâlnesc în acest weekend la Slănic Moldova, în plin scandal din organizația județeană!

Marius Parteni
Încarcă...