RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Motivarea judecătorilor în procesul redevenței a sosit în Primărie. Cine plătește cei 6.000.000 de lei datorați!

Viitorii consilieri locali au de elucidat în primele luni de mandat un mare mister: cine este vinovat de neplata redevenței datorată municipalității de ApaVital, în conformitate cu prevederile legale.

Judecătorii au decis definitiv că Pașcaniul trebuie să primească redevență de la ApaVital, anual, în valoare de 1,9 milioane de lei așa cum prevede legea. Însă, din păcate, sumele neplătite până acum de ApaVital, în jur de 6 milioane de lei, nu trebuie acoperite de către operator, au decis magistrații, deoarece acesta nu avea trecută o asemenea obligație în contract.

Acum aleșii locali ce vor fi desemnați de pășcăneni pe 27 septembrie, vor trebui să afle cine este vinovat de neîncasare a celor 6 milioane de lei și vor trebui să facă demersuri pentru a recupera acești bani.

Redevența datorată unor bunuri construite din fonduri europene se stabilește în conformitate cu OUG nr. 198/2005 care prevede că aceasta nu poate fi mai mică decât valoarea împrumutului contractat pentru a construi sau reabilita acel bun.

  

„Redeventa aferentă bunurilor concesionate societăţii comerciale care beneficiază de asistenţa financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene. În cazul în care împrumutatul este unitatea administrativ-teritorială, redeventa anuală va fi stabilită la un nivel care să acopere cel puţin serviciul datoriei publice pentru anul respectiv aferent împrumutului de cofinantare contractat de unitatea administrativ-teritorială”, se arată în OUG 198/2005.

Pe fond, solicitarea municipalității a fost respinsă, însă la recursul judecat astăzi magistrații Curții de Apel Iași au întors această decizie.

Vezi motivarea deciziei luată de magistrații ieșeni.

Related posts

Patrimoniul Legume S.A, între trecut și prezent: 50 de hectare teren plimbate prin acte publice, revendicate într-un mod suspect! (DOC)

Răzvan Grecu

Declarațiile primarului nu coincid cu realitatea din teren! Locatarii unui bloc așteaptă în frig un sprijin!

Marius Parteni

Guvernul propune majorarea salariului minim de la 2.080 de lei la 2.230 de lei

Redacția
Încarcă...