RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mircea Geoană explică ce a obţinut România după vizita vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucureşti

Întrebat, la Antena 3, ce este cel mai important pentru România din angajamentele pe care SUA le-a luat astăzi în mod public şi ferm, Micea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a explicat vizita „este o reconfirmare a faptului că România, alături de Polonia, reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO.

Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federaţiei Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecinţe, a completat liderul NATO, argumentând că, dacă va fi nevoie vom merge la sancţiuni şi mai severe împotriva Federaţiei Ruse.

Potrivit secretarului general adjunct, deciziile din aceste zile întăresc semnificaţia prezenţei NATO pe Flancul Estic, arătând, de asemenea, că o prezenţă mai mare, mai robustă a NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securităţii româneşti sau a alianţei, ci reprezintă cea mai puternică armă de descurajare  a unor eventuale tentaţii din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Liderul NATO a preciza că Alianţa este vigilentă, este puternică. „NATO este o alianţă defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război şi ma

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

15 februarie, Ziua naţională a Lecturii. Legea, promulgată de Klaus Iohannis

Redacția

Mark Zuckerberg, ironizat din cauza noului nume al Facebook: Meta înseamnă ”mort” în limba ebraică, îl critică utilizatorii Twitter care folosesc hashtagul FacebookDead

Redacția

Rareș Bogdan acuză PSD că vrea destabilizarea PNL: Nu există contestatari ai lui Ciucă în partid

Redacția
Încarcă...