RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru desfiinţarea SIIJ

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 martie 2022, decretul pentru promulgarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Parlamentul a adoptat, la finalul lunii februarie, proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru invetigarea Infracţiunilor din Justiţie. 

USR a cerut amânarea unei decizii până la publicarea avizului Comisiei de la Veneţia

Formaţiunea a cerut atât CCR, amânarea unei decizii privind sesizările USR şi AUR asupra proiectului de lege pentru desfiinţarea SIIJ, cât şi preşedintelui Klaus Iohanis, privind promulgarea Legii. 

  

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizările USR şi AUR cu privire la Legea de desfiinţare a Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, sesizarea celor două formaţiuni fiind considerată neîntemaiată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în co

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Forțele ruse vor colapsa în câteva săptămâni – expert militar / Unde înaintează acum rușii

Redacția

Science Report: Franța se pregătește pentru ce e mai rău din punct de vedere climatic. Peste jumătate dintre marile lacuri ale planetei seacă în ritm alarmant. Scutecele folosite, materialul de construcție al viitorului?

Redacția

Prescrierea plagiatelor în tezele de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de doctor, e permisă în proiectul Legii învățământului superior, adoptat de guvernul Ciucă, avertizează Alianța organizațiilor studențești

Redacția
Încarcă...