NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ministrul transporturilor: De astăzi se înăspresc controalele şi măsurile suplimentare de siguranţă pentru şoferii maşinilor de mare tonaj

De astăzi se înăspresc controalele şi măsurile suplimentare de siguranţă pentru şoferii maşinilor de mare tonaj. Anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, iar reacţia vine după tragedia de ieri dimineaţă în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane şi alte şapte au fost rînite în urma unui accident de circulaţie produs între un tir şi un microbuz de transport pasageri în judeţul Ialomiţa.

 

  

Răzvan Cuc: De luni se va forma un grup mixt între ISCTR şi Poliţia Română, Poliţia Rutieră, care vor avea ca şi principal atribut controlul tahografelor pentru verificarea timpilor dacă sunt respectate de şoferi. Vom introduce dispozitive pentru scanarea retinei, care au ca principal scop identificarea, să spunem, a oboselii pentru şoferii care conduc aceste tiruri, cât şi, totodată, sunt nişte dispozitive care avertizează sonor în momentul în care se depăşeşte banda de pe care se deplasează tirul pe parcursul lui.

Accidentul este considerat cel mai grav din acest an. Victimele, angajate ale unui mare lanţ de magazine din ţară, mergeau către serviciu iar un tir a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul în care se aflau acestea. Trei dintrele cele şapte persoane rănite se află în stare gravă la terapie intensivă, iar celelalte sunt în grija medicilor la Spitalele Floreasca şi Bagdasar Arsene din Capitală şi la Spitalul din Slobozia.

 sursa www.radioiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Scandal în curtea unei case de pe strada Camil Petrescu. Un bărbat îşi ameninţa mama

Marius Parteni

Și-a dat o identitate falsă la 112 pentru a reclama furtul a 3 scânduri de gard

Oana Cordoneanu

Acţiune în trafic. Un conducător auto din municipiu a rămas fără permis după ce nu a acordat prioritate de trecere unui pieton în Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site