NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Microîntreprinderile au mai mult timp să depună proiectele pentru fonduri UE

Patronii ieşeni de microîntreprinderi vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a depune proiecte privind obţinerea de finanţare nerambursabilă prin intermediul noului Program Operaţional Regional 2014 – 2020. 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, noul termen de depunere a proiectelor în cadrul Apelului destinat microîntreprinderilor  va fi data de 27 aprilie, ora 12. Pentru regiunea de nord – est a României există disponibilă o finanţare totală de circa 41 milioane de euro.

„Pentru acest apel de proiecte pot solicita finanţare societăţile comerciale şi cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, au mai mult de un an de activitate şi profit din exploatare înregistrat în anul 2015 şi care investesc în mediul urban. Pot primi finanţare investiţiile sau activităţile care se referă la construirea, modernizarea şi extinderea spaţiilor de producţie sau prestare a serviciilor, la dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line”, potrivit comunicatului de presă.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar cea maximă trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis: valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) este de 200.000 de euro, echivalent în lei. Finanţarea nerambursabilă solicitată se poate situa la cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

AMENZI uriaşe pentru comercianţii fără case de marcat electronice. Când vor intra în vigoare sancţiunile

Redacția

Firmele nu se vor mai putea folosi de motivul insolventei pentru a scapa de faliment. Noua lege a fost adoptata

Redacția

Tânărul producător din Pașcani care vrea să transforme complet aceste produse. Ferma lui este una dintre cele mai mari din țară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site