NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicament care poate reactiva virusul hepatitei B!

Un medicament folosit pentru tratarea cancerului hematologic, caracterizat prin acumularea celulelor maligne la nivelul măduvei osoase, a fost confirmat ca fiind una dintre cauzele de reactivare a virusului hepa­titei B (VHB).

Conform unei comunicări a Agenţiei Europene pentru Medicamente şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, preluate şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost raportate cazuri, unele letale, de reactivare a VHB la persoanele tratate cu Darzalex. 

  

Specialiştii atrag atenţia doctorilor ca înainte de a începe un tratament cu acest medicament să testeze pacienţii pentru depis­tarea virusului. De asemenea, aceeaşi măsură se impu­ne şi în cazul bolnavilor care au început tratamentul şi despre care nu se cunoaşte cu exactitate dacă au sau nu virusul. În cazul celor care au fost confirmaţi pozitiv cu VHB, medicii trebuie să urmărească semnele clinice şi de laborator ale reactivării virsului atât în perioada tratamentului, cât şi jumătate de an după încheierea acestuia. „În studiile clinice au fost observate şase cazuri de reactivare a VHB. Majoritatea acestora au fost considerate non-grave, deşi au fost raportate cazuri letale de reactivare a VHB în studiile clinice şi raportările de după punerea pe piaţă a medicamentelor. Aproape toate cazurile au fost observate în primele şase luni de tratament“, se precizează în comunicare. 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus ajunge la 13.512, dintre care 5.269 s-au vindecat

Redacția

Se dau medicamente compensate cu 90% după noul plafon de la 1 septembrie

Redacția

Infectați și neinfectați ținuți laolaltă, fără apă și mâncare. Pacientă: Nu ieși viu de aici!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site