NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Măsuri pentru piața vale: Agenți economici evacuați,timp limitat de staționare în parcare și controale pentru înlăturarea contrabandiștilor (VIDEO)

Primele discuții legate de măsurile ce trebuie întreprinse pentru reorganizarea activității de comerț din piața vale, au avut loc astăzi la sediul Primăriei Pașcani. Din păcate, au lipsit tocmai agenții economici, cei care au foarte multe nelămuriri asupra proiectului de modernizare a locației.

 

  

 Întâlnirea avea ca scop principal identificarea unor măsuri care să ducă la eliberarea parcării din fața pieții de dubele comercianților care vând produse pe trotuar. Au răspuns prezent întâlnirii viceprimarul Gabriela Nedelcu, Vasile Avasiloaie – șeful Poliției Locale, Cristian Menegon – Șeful Administrației Piețelor și organizatorul Sorin Olariu.

 Primele discuții au fost purtate pe modul cum va arăta în viitor piața din vale. Cel mai important aspect este acela că modulele amplasate pe platoul pieței vor dispărea. Acolo va fi ridicate o hală destinată producătorilor și vânzătorilor de legume, fructe și alte alimente. Viceprimarul Nedelcu a susținut că în contractele comerciale ale chiriașilor este prevăzut că poate înceta contractul în cazul unor lucrări de investiții.

 Agenții economici de pe platou ar urma să fie relocați în hala actuală, care va fi prevăzută cu încă un etaj, pe structura existentă. Doar că spațiile vor fi scoase la licitație.

 Reprezentanții administrației locale susțin că în următoarele două săptămâni la Primărie va ajunge o variantă a proiectului, asupra căruia se vor mai purta discuții. Întrebată dacă de la nivel de executiv s-au făcut recomandări proiectantului asupra modului cum trebuie să arate piața, Gabriela Nedelcu a precizat că totul va fi analizat în perioada următoare.

 Tot astăzi s-a discutat despre măsurile ce trebuie luate pentru a se elibera parcarea de dubele cu marfă ale comercianților. Șeful Poliției Locale a susținut că se poate modifica regulamentul de organizare și funcționare a piețelor și aplicată o măsură cu privire la staționarea limitată a autovehiculelor.

 Mai exact orice autoturism să nu staționeze mai mult de o oră, fără să achite vreo taxă.  Cele a căror lungime depășesc șase metri, dacă măsura va fi aplicată, nu vor mai putea staționa deloc, întrucât blochează pista destinată bicicliștilor.  

 În cadrul acestei întâlniri s-a vorbit despre specula din piețe, faptul că majoritatea comercianților de legume și fructe nu eliberează bon fiscal, dar și despre o mafie care ar bloca accesul la vânzare a adevăraților producători.

 Prezent la discuții, deputatul PMP Petru Movilă a susținut că măsurile de prevenirea a evaziunii fiscale cât și identificarea celor care comit infracțiuni economice ar trebui să cadă în sarcina autorităților competente.

 {youtube}Bl7APYK_Dno{/youtube}

 

   

Advertisements

Related posts

Conducerile regiei şi societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local au fost muștruluite, din nou, de primarul municipiului. Bugetul Prest Serv Apa nu a fost aprobat!

Răzvan Grecu

Furnizarea apei va fi întreruptă mâine la Pașcani, din cauza unor lucrări

Redacția

Se anunță concedieri la stat. Ce posturi se reduc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site