RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

A devenit lege! Autostrada Iaşi – Tg. Mureş intră ȋn linie dreaptă

Astăzi ieșenii au înregistrat o victorie istorică! Propunerea de lege privind construcția Autostrăzii Iași – Tg. Mureș, Autostrada Unirii, a trecut la votul final din Camera Deputaților cu 261 de voturi pentru.

 

  

„Fără eforturile și presiunea ieşenilor nu știu dacă astăzi înregistram același succes. Din momentul în care am depus proiectul în Parlament, în luna mai a anului trecut, ȋmpreună cu deputatul PMP din Tg. Mureş, Marius Paşcan, s-au făcut demersuri constante care să atragă atenția guvernelor PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Parcursul propunerii privind construcția autostrăzii Iași – Tg. Mureș, devenită astăzi lege, arată cât se poate de clar că doar uniți putem conta la București. Este important faptul că toate partidele au ȋnţeles importanţa acestei autostrăzi pentru Iaşi şi pentru România ȋn general‟, a declarat deputatul Petru Movilă, inițiatorul proiectului privind construcția autostrăzii Iași – Tg. Mureș.

 Parlamentarul de Iași subliniază faptul că lupta nu s-a terminat aici și că demersurile trebuie să continue în același ritm susținut. „Trebuie să avem grijă ca legea să fie și pusă în practică. Imediat dupa promulgare trebuie să fim din nou la Guvern să batem la ușa premierului și a ministrului Transporturilor. Sper ca la 1 Decembrie să avem o lege promulgată pentru Autostrada Unirii. Este primul semn de unitate în an Centenar. Tot ca semn de unitate aduc mulțumiri tuturor parlamentarilor care au votat acest proiect de lege și care au înțeles cât de importantă este autostrada Iași – Tg. Mureș pentru Iași și pentru România‟, a completat deputatul Movilă.

 

Related posts

În plină isterie de coronavirus, Eco Salubritate spală străzile cu apă din lacul Peștișorul! Pintilie a atras atenția că nu e legal!

Răzvan Grecu

Alianţa PSD-ALDE a respins amendamentul referitor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş

Redacția

Trecerile de pietoni și marcajele rutiere sunt refăcute pe străzile din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...