NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marina Britanică: Atacatorii au părăsit petrolierul sechestrat în Golful Oman, iar nava este în siguranță. Circumstanțele incidentului rămân neclare

Marina britanică a anunțat miercuri că grupul de persoane care urcase la bordul unei nave în apropierea coastelor Emiratelor Arabe Unite (EAU) a părăsit nava, la o zi după ce semnalase o posibilă deturnare a vasului, transmit DPA și EFE.

„Atacatorii au părăsit nava. Vasul este în siguranţă. Incidentul s-a încheiat”, a afirmat Centrul britanic pentru operațiuni maritime comerciale, fără a oferi detalii suplimentare.

Prin urmare, incidentul produs la bordul navei, considerat drept o „potențială deturnare” s-a terminat fără pagube, însă circumstanțele evenimentului sunt încă neclare.

Marina britanică anunțase marți un incident în curs de desfășurare, produs în largul coastelor emiratului Fujaiarah din Emiratele Arabe Unite, care s-a transformat ulterior într-o potențială situație de deturnare. Sursa citată a mai menționat că nava a fost expusă „unei deturnări potenţiale care nu are legătură cu pirateria” în Golful Oman.

  

Ulterior incidentului, o companie specializată în securitate maritimă, Dryad Glonal, a precizat că ar fi vorba despre petrolierul Asphalt Princess, ce naviga sub pavilion panamez.

Surse din guvernul britanic, citate de ziarul The Times, au afirmat că nava a fi fost sechestrată de un „grup” de opt sau nouă bărbați înarmați.

Lloyd’s List,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Clotilde Armand enumeră proiectele de Hotărâre boicotate de consilierii locali PNL și PSD și îi reamintește lui Cîțu când a afirmat că: „A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român”

Redacția

Cîțu cere amendarea parlamentarilor AUR pe motiv că nu au purtat mască în Parlament  / Premierul a făcut apel la membrii USR PLUS să se dezică de liderii partidului după scenele cu Florin Roman de la citirea moțiunii de cenzură

Redacția

Transnistrenii n-au dat buzna pentru a vota în alegerile legislative din Rusia. Reacția Chișinăului și Bucureștiului după votul dat în Transnistria și Crimeea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site