RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Maidanezii se pot plimba nestingheriți pe străzile din Pașcani. Primăria așteaptă autorizarea pentru folosirea unei arme cu care să tranchilizeze patrupedele

Săptămânile trec iar câinii se înmulțesc pe străzile din Pașcani. Concluzia este una generală și va mai rămâne valabilă cel puțin încă o lună de zile de acum înainte.

Se pare că de vină ar fi formalitățile necesare pentru a putea folosi arma cu care angajații de la Gospodărie Comunală să tranchilizeze câinii.

În urmă cu fix o lună de zile reprezentanții Primăriei anunțau că documentația pentru aceasta a fost depusă la IPJ Iași iar după ce va fi aprobată, va mai fi nevoie de câteva avize de la Poliția Municipală pentru a se finaliza întreaga procedură.

  

Timpul a trecut fără ca lucrurile să se miște într-un fel sau altul, motiv pentru care am întrebat administrația locală care este stadiul la care s-a ajuns în acest caz.

“Pentru prinderea câinilor comunitari va mai dura o perioadă de aproximativ o lună de zile, asta pentru că trebuie achiziționată o armă nouă, tranchilizante noi, mai puternice,  imediat după ce va veni și documentația de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași. Armele acestea sunt considerate letale, motiv pentru care este nevoie de o documentație specială în acest sens. Când vom avea permisiunea de a folosi arma, vom începe să prindem câinii maidanezi de pe raza municipiului Pașcani”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Acestea fiind spuse, este nevoie de o armă nouă și de alt tip de tranchilizante, în speță, unele mai puternice decât cele care se foloseau înainte. Documentația este în continuare la Iași iar, cel puțin o lună de acum înainte, câinii se vor putea plimba nestingheriți pe străzile orașului. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Republica Moldova face primul pas pentru construirea autostrăzii Iași – Chișinău – Odesa

Redacția

Ministrul Transporturilor a dat la Iaşi un termen pentru A8: va fi gata în 2027. Să-l ţinem minte!

Redacția

Noi utilaje în parcul auto al Primăriei Pașcani! (Foto)

Marius Parteni
Încarcă...