NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul își recompensează avocata firmei cu bani publici! Conflict de interese: fiul a participat la decizia prin care mama sa a încheiat un contract de reprezentare cu Prest Serv Apa!

Ilegalitățile din Primăria municipiului Pașcani nu mai contenesc. Primarul Dumitru Pantazi nu se mai ferește de nimic și confundă bugetul public și instituțiile din subordinea Consiliului Local cu propria moșie. Deși este trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție, acesta nu încetează să comită altele noi.

  

Pe lângă conflictul de interese în care s-a aflat în momentul acordării unui contract de asistență juridică fostului său consilier personal, avocatul Dionisie Afloroaei, primarul Dumitru Pantazi a tras sforile pentru ca avocata firmei sale să prindă un contract de reprezentare juridică cu Prest Serv Apa.

Mai exact, în data de 30 iunie 2015 a fost aprobată o hotărâre de Consiliu Local, HCL 91/2015, prin care se aproba ca Prest Serv Apa să angajeze avocat pentru procesele prezente și viitoare. Această hotărâre a fost semnată de legalitate și de juristul Paul Apostol, iar avocatul angajat a fost mama acestuia, Mihaela Apostol.

Aceasta reprezintă în procesul penal intentat de procurorii DNA atât interesele firmei primarului Dumitru Pantazi, dar și a angajaților de la AgroComplex Lunca Pașcani S.A. ce au fost inculpați în această speță.

Primarul Dumitru Pantazi a comentat această situație prin intermediul unui comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt Cristian Menegon. Conform acestuia, primarul neagă că ar fi avut o implicație în alegerea avocatului și spune că acest atribut aparține doar fostului prestator de servicii de apă-canal.

„Serviciile de consultanță și reprezentare juridică pentru S.C. Prest Serv Apa Pașcani în litigiile prezente și viitoare, înregistrate pe rolul instanțelor de judecată din România, în contradictoriu cu persoane fizice și juridice au fost achiziționate de către această societate, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de venituri și cheltuieli al S.C. Prest Serv Apa conform art. 3 al Hotărârii nr. 91/30.06.2015. La baza actului administrativ emis stă nota de fundamentare nr. 6221 din 8.06.2015, înaintată de S.C. Prest Serv Apa, către Consiliul Local Pașcani prin care motivează necesitatea achiziționării serviciilor de asistență și reprezentare juridică.  Doamna Apostol nu are încheiat acord de colaborare cu Municipalitatea Pașcani ”, se arată în răspunsul dat de primar.

Totuși legea penală, prevede clar la articolul 301 că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un fin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Contactat telefonic, directorul Pres Serv Apa, Aristotel Katzighera a spus că valoarea contractului este una mică și că acesta a fost motivul pentru care s-au preferat serviciile avocatei Mihaela Apostol.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Bogdan Alexa, unul din subsecretarii de stat din cabinetul Ponta

Marius Parteni

Primarul Pantazi cu ApaVital, vicele Axinte cu poporul: rezultatele întâlnirii de la Prefectură secretizate în Republica Pașcani!

Răzvan Grecu

Prest Serv Apa va rezilia contractul cu Dytras. Constructorul spaniol va pierde cei 1.396.000 de euro garantați pentru finzalizarea lucrărilor la stația de epurare

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site