„Mi-ar fi plăcut să ne întâlnim în circumstanţe mai feicite. Din păcate, pe 24 februarie, Federaţia Rusă a pornit un război neprovocat împotriva Ucrainei. Aproape 100.000 de refugiaţi rămân în continuare în ţara noastră. Femei, copii, vârstnici speriaţi, obosiţi şi debusolaţi. Asistăm la o adevărată dramă umană. Trebuie să ajutăm aceşti oameni şi vom face asta în continuare. Mii de familii din toate regiunile ţării găzduiesc oaspeţi din Ucraina. Acest efort a adus împreună angajaţi din serviciile de stat, oameni din administraţia publică locală, activişti, voluntari, care s-au mobilizat să ajute refugiaţii. E un efort semnificativ pentru o ţară mică cu venituri modeste”, a declarat miercuri Maia Sandu.
Lidera de la Chişinău a anunţat că a cerut statelor membre ale UE să examineze posibilitatea de a prelua refugiaţi din Ucraina, deoarece fluxul acestora nu conteneşte în Republica Moldova.
„Pentru că fluxul refugiaţilor nu conteneşte, am solicitat statelor membre ale UE să examineze posibilitatea realocării refugiaţilor din Ucraina pe teritoriul lor. Apreciez decizia promptă a autorităţilor române de a deschise coridor verde pentru transferul refugiaţilor care pleacă direct de la frontiera moldovo-ucraineană. Vreau să mulţumesc autorităţilor române pentru sprijin. Primul lot de ajutoare 17 tone de produse alimentare,
» Citește continuarea pe pagina autorului