NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lupta nevăzută de miliarde de euro pentru datele tale. Cum a devenit ransomware cea mai prolifică amenințare informatică a momentului (P)

CAMPANIE SUSȚINUTĂ DE BITDEFENDER

În anul 2020 s-au înregistrat peste 304 milioane de atacuri de tip ransomware, iar experții estimează un număr semnificativ mai mare pentru anul în curs. Află ce este acest tip de atac și cum să te ferești de el. Seria va continua cu noi articole, parte a campaniei Bitdefender Cercetători vs. Hackeri. Lupta de miliarde de euro pentru datele tale, derulată cu prilejul Lunii Europene a Securității Cibernetice.

Ransomware-ul nu este o amenințare nouă. Primele cazuri de ransomware au fost înregistrate în anii ‘80, însă atunci erau mai degrabă incidente izolate. În ultimii ani, acest tip de atac cibernetic a crescut exploziv. Mai mult, oricine poate fi ținta unei grupări specializate în ransomware.

Află în continuare ce presupune acest tip de atac, cum să te ferești de el și care sunt pașii necesari pentru a-ți recupera datele fără a plăti recompense usturătoare.

  

Ce este ransomware și cum a evoluat. De ce mizează hackerii pe această amenințare

Ransomware-ul, una dintre cele mai prolifice amenințări informatice ale momentului, este un tip de malware (software periculos) care blochează accesul victimei la computer sau la dispozitivul mobil și cere plata unei recompense în schimbul deblocării.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Turcan: Pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea, aşa cum politicianist declară unii

Redacția

Peste 90% dintre românii din Peninsulă s-au vaccinat, susține Asociația Românilor din Italia

Redacția

El Mundo: Mircea Cărtărescu, principalul favorit la Nobelul pentru Literatură

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site