RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lupta nevăzută de miliarde de euro pentru datele tale. Cum a devenit ransomware cea mai prolifică amenințare informatică a momentului (P)

CAMPANIE SUSȚINUTĂ DE BITDEFENDER

În anul 2020 s-au înregistrat peste 304 milioane de atacuri de tip ransomware, iar experții estimează un număr semnificativ mai mare pentru anul în curs. Află ce este acest tip de atac și cum să te ferești de el. Seria va continua cu noi articole, parte a campaniei Bitdefender Cercetători vs. Hackeri. Lupta de miliarde de euro pentru datele tale, derulată cu prilejul Lunii Europene a Securității Cibernetice.

Ransomware-ul nu este o amenințare nouă. Primele cazuri de ransomware au fost înregistrate în anii ‘80, însă atunci erau mai degrabă incidente izolate. În ultimii ani, acest tip de atac cibernetic a crescut exploziv. Mai mult, oricine poate fi ținta unei grupări specializate în ransomware.

Află în continuare ce presupune acest tip de atac, cum să te ferești de el și care sunt pașii necesari pentru a-ți recupera datele fără a plăti recompense usturătoare.

  

Ce este ransomware și cum a evoluat. De ce mizează hackerii pe această amenințare

Ransomware-ul, una dintre cele mai prolifice amenințări informatice ale momentului, este un tip de malware (software periculos) care blochează accesul victimei la computer sau la dispozitivul mobil și cere plata unei recompense în schimbul deblocării.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Simone Biles şi celelalte gimnaste americane abuzate solicită un miliard de dolari din partea FBI

Redacția

NASA va lansa rachete din Australia, pentru prima dată după 27 de ani

Redacția

VIDEO Nori de praf deasupra Bucureștiului și altor zone din Muntenia / Ministerul Mediului: vântul puternic ridică praful de pe câmpuri, nu are legătură cu Ucraina

Redacția
Încarcă...