NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Locul unde nu se întâmplă nimic”, proiect de voluntariat lansat de elevii de la Sadoveanu. Au obținut locul II la concursul „Conviețuire și toleranță în spațiul public”

Proiectul „Locul unde nu se întâmplă nimic” a participat la concursul „Conviețuire și toleranță în spațiul public” demarat de către Centrul Rațiu pentru Democrație de la Turda în parteneriat cu British Council România și Inspectoratul Școlar Cluj, concurs la care proiectul  s-a clasat pe locul II.

 

„Locul unde nu se întâmplă nimic” este un proiect de voluntariat prin care un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” își propun să identifice probleme ale orașului  Pașcani, probleme pe care ulterior să le soluționeze cu ajutorul unor metode non-formale și care să salveze bogăția spirituală a acestui mic orășel în care se consideră ”că nu se întâmplă nimic”.

  

Acest proiect este coordonat de profesorii:Caseriu Angela, Dimitriu-Sirghie Vasilica.

Palatul Cantacuzino reprezintă un simbol important al orașului și o proprietate a unor stăpâni puternici din perioada medievala, Cantacuzinii si Roznovenii. Această comoară care se află în mijlocul comunității noastre, acum este un loc și o clădire uitată de lume, pe care însă, voluntarii proiectului îl văd în viitor un muzeu veritabil pentru orașul Pașcani.

Grupul de elevi împreună cu profesorii coordonatori și-au propus pentru implementarea proiectul să organizeze o serie de activități prin care să conștientizeze cetățenii de importanța acestui Palat și pentru a contura mai bine în ochii oamenilor spiritul culturalității, dar totodată și pentru a întări ideea de voluntariat în rândul tinerilor prin implicarea directă a acestora. Activitățile vor fi diverse, de la o campanie de informare și de ecologizare în zona palatului până la ateliere de hand-made și istorie și piese de teatru care vor fi organizate în colaborare cu ONG-urile din Pașcani și Școala Specială. Pentru detalii despre proiect sau întrebări accesați pagina de facebook a proiectului: „Locul unde nu se întâmplă nimic”.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Lecție predată de polițiști elevilor Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa

Redacția

Profesori pășcăneni în Italia la un stagiu de perfecționare

Oana Cordoneanu

Activitate de succes la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos. Elevii au primit vizita geto-dacilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site