NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dumitru Pantazi acuzat că a furat 11 porci de la o stână împreună cu angajații AgroComplex Lunca SA

Anchetă complicată la Poliția Pașcani în urma unei plângeri formulate de reprezentanții societății AgroComplex Lunca SA.

Aceștia au reclamat, în data de 30 august 2013, faptul că o suprafață de teren ocupată de culturi agricole pe care societatea o deține pe raza comunei Valea Seacă a avut de suferit din cauza unui cioban, de la o stână ce aparține lui Vasile Costan.

Iată ce s-a reclamat la Poliție

  

Până aici nimic absurd, în această plângere, însă cele aduse în continuare la cunoștința polițiștilor, sunt de-a dreptul fapte uluitoare. Angajații societății primarului Dumitru Pantazi, când au descoperit pagubele, au încărcat în mașinile cu care s-au deplasat în acel loc 11 porci aflați într-un ocol. Aceștia ar fi fost luați ca și garanție, pentru ca prin demersul lor să îl oblige pe proprietar să le plătească despăgubiri.

Angajații societății AgroComplex au susținut că au avut acceptul ciobanului care era cu oile pentru a lua porcii. Cazul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, iar autoritățile verifică cele sesizate de reprezentanții societății. Toate cele reclamate de către reprezentanții AgroComplex Lunca s-ar fi petrecut sub privirile primarului Dumitru Pantazi, așa după cum ne-a declarat Vasile Costan, proprietarul stânii.      

"În data de 30 august a fost depusă o plângere de către o societate cu privire la faptul că un tânăr a sustras și distrus mai multe produse agricole. În prezent polițiștii efectuează verificări sub aspectul săvârșirii faptelor de distrugere și furt calificat, urmând a se lua măsurile legale care se impun la finalizarea cercetărilor", ne-a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Păgubitul a făcut și el plângere la Poliție

Cazul este anchetat în mare secret de către polițiștii Secției 6 Rurală Pașcani, mai ales că și persoana păgubită a depus o plângere pentru furt împotriva societății și angajaților primarului Dumitru Pantazi."Polițiștii au primit o plângere din partea unui bărbat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de furt. În prezent se fac cercetări, iar la finalul lor se vor face publice măsurile legale", ne-a declarat Anca Vîjâiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.   

Surse judiciare susțin că proprietarul stânii, Vasile Costan, ar fi fost chemat la o negociere în biroul de la AgroComplex de către primarul Dumitru Pantazi. La această discuție au mai participat fiul primarului și un inginer de la firmă. Lui Costan i s-ar fi solicitat suma de 3000 lei, pentru ca reprezentanții firmei primarului să își retragă plângerea. La discuții Dumitru Pantazi ar fi transmis un mesaj clar:"Tu nu înțelegi că nu se poate pune nimeni cu mine"?!

Surse din cadrul IPJ ne-au confirmat faptul că în urma plângerii formulate de către Vasile Costan, ancheta va fi preluată de către ofițeri ai inspectoratului de la nivel județean.  

Primarul Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere. Când a răspuns apelurilor noastre acesta se afla la Piatra Neamț într-o discuție pe care nu o putea întrerupe.      

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Visurile unei studente din Iași, năruite după un cumplit accident rutier! Tânăra, spulberată de un șofer neatent

Redacția

TINERI ALĂTURI DEPOLIŢIŞTI, LA TÂRGU FRUMOS ȘI HÂRLĂU

Redacția

Explozie într-un apartament din Piatra-Neamț. Un bărbat a vrut să sară în aer cu tot cu copil

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site