NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Gafa unui profesor supraveghetor la Bacalaureat 2020. A anulat, din greșeală, lucrarea unui alt candidat

Un profesor supraveghetor din Vrancea a fost sancţionat disciplinar, după ce a anulat, din greșeală, teza unui alt candidat la Bacalaureat, potrivit Monitorului de Vrancea. Astfel, un absolvent de clasa a XII-a a fost notat de două ori, în timp ce altul a rămas fără notă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

“A fost o confuzie de la sală a lucrărilor. A apărut o teză în plus, pentru că nu a fost anulată la o candidată a doua teză, cea care a fost refăcută. Din inerţie. Dar lucrurile s-au rezolvat, pentru că toate lucrările au ajuns în centrul de evaluare. Supraveghetorul care se face vinovat de acest incident nu va mai putea participa la următoarele trei sesiuni de examen, ca asistent sau altceva, aşa cum prevede regulamentul”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

În urma erorii, în timpul probei de Limba şi literatura română, unei absolvente care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic ‘Valeriu D. Cotea’ Focşani nu i s-a anulat teza refăcută, ceea ce a determinat apariţia la centrul de evaluare din judeţul Brăila a două note identice pentru aceeaşi candidată. În schimb, teza a fost anulată unei alte candidate, care s-a trezit astfel fără notă la limba română.

Inspectorul general al IŞJ Vrancea a dat asigurări că situaţia a fost rezolvată şi că toţi candidaţii vor fi notaţi la proba respectivă.

  

“Cele două teze erau identice, erau notate la fel, deci candidatul va apărea cu o singură notă, pentru că i s-a anulat una dintre cele două lucrări. Iar în cazul candidatei căreia i-a fost omisă nota, teza este în centrul de evaluare în centrul de la Brăila şi a fost corectată. Ceea ce face ca lucrurile să fie rezolvate. Toţi candidaţii vor fi notaţi”, a precizat Dorin Cristea.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Premii în bani pentru absolvenţii care au obţinut media 10 la bacalaureat şi evaluare naţională

Redacția

“Saptamana gestului frumos” la Colegiul Tehnic CF Unirea

Oana Cordoneanu

Circa 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online

Redacția
Încarcă...