RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

LIVE Ziua 216 de război: NATO avertizează Rusia cu „consecințe grave” dacă va folosi arme nucleare / Ucraina continuă ofensiva la est de Izium / Defecțiuni la rețeaua de conducte Nord Stream. Kremlinul nu exclude un „sabotaj” / Medvedev: „Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare. Cred că NATO nu va interveni”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă că un proiect privind înfiinţarea unui Tribunal Special Internaţional pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva Ucrainei a fost prezentat ambasadorilor din 30 de state. În acest timp, cozi nesfârşite de maşini aşteaptă să treacă din Rusia în Georgia după anunțul mobilizării parțiale, iar rușii suplimentează forțele de securitate care vin la graniță cu blindatele.

Principalele evenimente ale zilei de luni, 26 septembrie:

Ora 22:50 Gazprom avertizează că ar putea sista o altă sursă de gaze către Europa/ Anunțul vine la câteva ore după scurgerile de gaz și exploziile de la gazoductele Nord Stream, considerate de germani și ucraineni acte de sabotaj ale rușilor.

Ora 22:00 Parlamentul slovac a dat undă verde, marţi, aderării Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

  

„Consiliul Naţional al Republicii Slovace tocmai a aprobat aderarea Finlandei şi Suediei la NATO”, a postat pe Twitter ministrul slovac pentru Afaceri externe şi europene, Ratislav Kacer.

Premierul Eduard Heger a salutat imediat decizia parlamentului, subliniind că odată cu cele două noi ţări, „capacitatea de apărare (a NATO) va fi întărită considerabil”.

Ora 21:21 Iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Dacian Cioloș, dezvăluire despre alegerile din 2016: I-am propus președintelui să demisionez și să candidez pe lista PNL / De ce l-a refuzat Klaus Iohannis

Redacția

Pentagonul anunță un nou pachet de asistență de securitate de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina

Redacția

Peste 1300 de noi cazuri de infectare și 106 decese în ultimele 24 de ore

Redacția
Încarcă...