RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liberalul Nichifor nu mai vrea presa şi societatea civilă la şedinţe. Pantazi îl aprobă şi anunţă măsuri

Presa şi societatea civilă dăunează activităţii consilierilor locali. Aceasta este opinia unui membru al Consiliului Local Paşcani. Este vorba despre Dorin Nichifor de la PNL. “Presa înregistrează toate discuţiile, iar societatea civilă ne ameninţă cu plângeri la DNA“, este marea temere a unui ales local care nu are prea mult timp pentru această activitate. Primarul Paşcaniului îi dă dreptate, de parcă ar fi în aceleaşi tabere.

Dorin Nichifor s-a declarat exasperat de modul în care a decurs şedinţa comisiei juridice din data de 30 iulie 2015. Faptul că a pierdut foarte mult timp analizând proiectele de pe ordinea de zi, unele dintre ele penale care au stârnit atenţia altor aleşi, l-a determinat pe acesta facă următoarea declaraţie: “O să se supere cei din presă pe mine, dar vă spun dragi colegi, dragi oameni din presă, nu se poate lucra în comisii sub presiunea presei şi presiunea societăţii civilie. Fiindcă în comisii dezbatem nişte chestii de care depinde după aia modul în care iese un proiect de hotărâre, iar acolo vine societatea civilă şi zăngăne cătuşele şi zice … DNA-ul, am mai pus o reclamaţie împotriva voastră. Presa înregistrează toate discuţiile, iar  ulterior, în urma unei reclamaţii se pot folosi acele înregistrări împotriva noastră. În aceste condiţii vă propun să prevedem când are acces presa şi cu societatea civilă la dezbaterile din comisie. Eu vă dau exemplu şedinţa de la juridic de ieri: am început la ora 14.00 şi am terminat-o la orele 18.30. Şi tot timpul ăsta presiune asupra noastră, ameninţări şi tot felul că o să ieşim cu mâinile legate. Nu se poate lucra în felul acesta”, a susţinut Dorin Nichifor, consilier PNL.

Paul Apostol, juristul Primăriei, i-a tras atenţia acestuia că şedinţele sunt publice, iar acest lucru este stipulat în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Local. Însă primarul Dumitru Pantazi a înregistrat rapid problema alesului local şi a venit cu o altă variantă: “Sunt întru totul deacord cu dumneavostră. Trebuie luată legislaţia, văzut ce se permite şi regulamentul adaptat”, a spus primarul.          

  

Solicitarea consilierului PNL este una stranie şi ascunde anumite interese. Dorin Nechifor ştie probabil că a participat la votul unor hotărâri care pot oricând face obiectul unor anchete. Iniţiativa sa este surprinzătoare, în condiţiile în care PSD are majoritate în toate comisiile de specialitate din subordinea CL, însă nici unul dintre membri acestui partid, cu excepţia primarului, nu s-au plâns de prezenţa presei şi reprezentanţilor societăţii civile.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un nou an fără brazi naturali în piețele din Pașcani

Oana Cordoneanu

Păşcănenii pot ataca hotărârile prin care Paşcaniul a aderat la ARSACIS şi a delegat serviciul de apă canal către ApaVital Iaşi. Primarul nu a supus proiectele dezbaterii publice aşa cum o cere legea!

Răzvan Grecu

Primarul și consilierii din Tătăruși au depus astăzi jurământul

Marius Parteni
Încarcă...