RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Liber la vânat 500 de urși: Tanzcos Barna a semnat ordinul în ultima sa zi la Ministerul Mediului / Ce spun organizațiile de mediu?

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun, în ultima sa zi la Ministerul Mediului, potrivit News.ro.

UrsiFoto: Conservation Carpathia

„În Ţinutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urşi a ameninţat tot mai mult viaţa oamenilor şi bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja vieţile şi bunurile, precum şi pentru a soluţiona convieţuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populaţiei de urs din România, a scris, joi seară, pe Facebook, Tanczos Barna.

  

Fostul ministru al Mediului anunţă că a semnat ordinul care prevede cotele de prevenţie la urs brun.

„Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populaţiei de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire şi intervenţie pentru populaţia de urşi: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenţie şi 55 exemplare cu scop de intervenţie”, a mai precizat fostul ministur.

Potrivit acestuia, ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Birchall, către Stelian Ion: Dacă puneaţi mâna pe carte, aflaţi că furtul intelectual este pedepsit de lege

Redacția

Preşedintele sârb în exerciţiu, Aleksandar Vucic, revendică o victorie zdrobitoare la alegerile prezidenţiale de duminică

Redacția

Viena ține România în șah pe tema Schengen. Ministrul austriac de Interne: Nu pot să dau o dată

Redacția
Încarcă...