RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Legea antifumat, blocată de un amendament


Marți, 8 decembrie, urmează să fie rediscutat în comisia de sănătate a Parlamentului Raportul la proiectul de lege care interzice fumatul în spațiile publice închise, potrivit Bursa care citează surse din piaţă.

  

 

Dezbaterile se prelungesc ca urmare a opiniei Consiliului Concurenței, care a calificat drept neconcurențial amendamentul referitor la interzicerea “afișării” țigărilor “în locurile obligatorii de trecere”, informează sursa citată.

În plus, membrii Comisiei de sănătate trebuie să ia în calcul și o Directivă europeană care stabilește că, pentru reglementările tehnice, cum e cazul amendamentului menționat, este absolut necesară notificarea prealabilă a Comisiei Europene. Dacă în termen de trei luni nu se primește nici o contestație din partea CE, prevederea se poate legifera. Situația se complică, însă, dacă un alt stat membru emite un aviz negativ, caz în care mai trebuie așteptat alte trei luni. Iată cum un amendament fără nici o legătură cu obiectul legii, fumatul in locurile publice, blochează proiectul de lege.

Amendamentul, introdus în proiectul de lege fără vreo consultare publică, cu doar o seară înaintea ședinței din 10 noiembrie, a Comisiei de Sănătate, prevede interzicerea afișării țigărilor “în locurile obligatorii de trecere”, potrivit surselor citate.
Abia după votul în Comisie, au început să apară punctele de vedere care, în mod normal, ar fi trebuit luate în calcul înainte de întocmirea Raportului (Ministerul Finanțelor Publice, Consiliul Concurentei, Agenția Națională de Administrare Fiscală).

Citește articolul integral pe Cotidianul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Câmpul gravitaţional al Pământului slăbeşte. Ce se va întâmpla cu Terra

Redacția

Cele mai rele femei de gură, în funcţie de zodie: cine riscă să moară otrăvită dacă se muşcă de limbă

Redacția

Siropuri naturale pentru imunitate la copii

Redacția
Încarcă...