RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce ne doare atât de mult când suntem respinşi?

Potrivit oamenilor de ştiinţă, respingerea sau neacceptarea din societatea noastră, care mereu e în goană de ceva, ar putea avea consecinţele unei lovituri fizice.

  

 

Fie că este vorba de respingerea iubitului, a iubitei sau de ratarea unui loc dorit de muncă, cu toţii cunoaştem cum e să fii respins de cineva sau de ceva. Este o senzaţie pe care o trăim în carierele noastre, relaţiile noastre şi în cercurile noastre sociale.

 ”De ce ne doare atât de mult o respingere? Totul se reduce la modul în care creierele noastre sunt interconectate. Respingerea activează aceleaşi părţi ale creierului pe care le activează şi durerea fizică”, afirmă psihologul Guy Winch.

 Într-un studiu, cercetatorii de la Departamentul de Psihologie din cadrul Universităţii din Michigan au recrutat 40 de persoane care au trecut, la scurt timp, printr-o despărţire nedorită. În timp ce li se arătau fotografii cu foştii/fostele lor, creierul acestor oameni a fost scanat cu ajutorul  RMN-ului. Când li s-au prezentat fotografiile foştilor şi li s-a spus să se gândească că aceştia i-au respins, activitatea lor cerebrală s-a intensificat, iar zona cortexului somato-senzorial şi zona dorsal posterioară (aceleaşi regiuni care sunt activate în cazul durerilor fizice) s-au activat.

               
Citeşte articolul integral pe Descoperă.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Related posts

Pierdut anexă la certificat de înregistrare

Redacția

Oamenii de ştiinţă folosesc maşinăria de vată de zahăr pentru a crea vase sanguine artificiale

Redacția

Wi-Fi-ul ne afectează grav sănătatea. Câteva sfaturi pentru a-l menţine la o ”distanţă” sigură

Redacția
Încarcă...