RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La 1 martie Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă reia exerciţiul de alarmare a populaţiei „Miercurea sirenelor”

Astfel, în prima zi de miercuri din fiecare lună vor porni sirenele de alarmare, pentru ca populaţia să se obişnuiască, a anunţat astăzi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, în deschiderea programului „Săptămâna Protecţiei Civile”.

Până pe 4 martie caravana SMURD „Fii pregătit” va prezenta în mai multe oraşe ale ţării tehnici de prim ajutor şi moduri de comportare specifice situaţiilor de urgenţă. Aceste acţiuni au scopul de a pregăti populaţia pentru a şti cum să reacţioneze la dezastre, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat: Dorinţa noastră este să ajungem la un nivel de rezilienţă ridicat, înseamnă ca o situaţie de urgenţă să nu te afecteze, să nu te impacteze mai mult decât o perioadă foarte scurtă şi să poţi să îţi revii la viaţa ta normală, iar în timpul situaţiei de urgenţă să nu devii vulnerabil, ci să ai ce îţi trebuie că să poţi să faci faţă situaţiei respective. Şi revenim la un lucru care eu ştiu că s-ar putea să avem discuţii pe el şi din cauza asta o să îl prezentăm, noi l-am comunicat în planul nostru, „Miercurea sirenelor”, ştiţi că noi aveam în fiecare lună în prima zi miercuri să pornim sirenele de alarmare, să le testăm. Deci, prima zi de miercuri din luna martie o să fie testate sirenele. Faptul că facem pregătiri nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva, este obligaţia noastră să facem acest lucru. 

radio iasi

  

Related posts

Plata salubrității este ultima pe lista pășcănenilor. Gradul de încasare al societății este de 77%

Răzvan Grecu

Topul celor mai mari ajutoare primite de fermierii ieșeni – AVI TOP și Agrocomplex Lunca se numără printre beneficiari

Redacția

Primarul Pașcaniului intră în concediu. Va petrece câteva zile în Turcia

Marius Parteni
Încarcă...