NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Plata salubrității este ultima pe lista pășcănenilor. Gradul de încasare al societății este de 77%

În ultima ședință ordinară de consiliu local, pe ordinea de zi s-a aflat raportul privind activitatea economico-financiară a Eco Salubritate pe primele 9 luni ale anului 2013. Acest raport a fost prezentat de către directorul Eduard Dumea, care a primit o serie de întrebări din partea consilierilor.

Advertisements

Cel mai insistent a fost consilierul PDL Ioan Ioniță care a felicitat directorul pentru faptul că orașul este mai curat, dar a atras atenția că societatea are în continuare conturile blocate.  În replică, directorul societății a spus că Salubritatea se află pe ultimul loc pe lista de plată lunară a facturilor pășcănenilor, iar gradul de încasare este de 77%. Consilierii i-au atras atenția că trebuie să găsească soluții pentru ca acest grad de încasare să crească. Eduard Dumea a spus că acest lucru este dificil din cauză că nu există măsuri de constrângere a cetățenilor. Mai mult, el a spus că există foarte multe cazuri în Pașcani care declară că în locuință sunt 2 persoane, dar în realitate acolo locuiesc 5 sau chiar mai multe. Numărul mic de contracte a fost o altă problemă ridicată de către Dumea, cerând ajutorul Poliției Locale pentru a identifica acele societăți care nu dețin contract cu salubritatea însă produc mult gunoi. Consilierul PNL, Neculai Enea, a insitat pe lipsa curățeniei din suburbiile municipiului, dar și pe curățirea mai serioasă a rigolelor. Consilierul PDL, Emil Crăciun a adus aminte directorului ECO Salubritate  că într-o altă ședință de consiliu local, a fost votată mărirea prețului la salubritate și probabil din acest motiv pășcănenii refuză să mai facă contracte.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

ApaVital pregătește majorarea tarifelor, pentru a face rost de bani pentru investiții

Marius Parteni

Telenovela ARSACIS s-a încheiat: Consilierii locali au delegat serviciul de apă-canal către ApaVital. Primul efect: preţul serviciilor creşte cu 1,3 lei!

Răzvan Grecu

Iluminatul festiv de pe zona centrală răpus de un scurtcircuit. Primăria îl dă jos pentru reparații

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site