NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Județul Iaşi este din nou sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice, vijelii şi condiţii de grindină, valabilă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, în 11 judeţe din Moldova şi nord-estul Munteniei va intra în vigoare un Cod portocaliu de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 40-50 de litri pe metrul pătrat şi izolat chiar 60-80 de litri pe metrul pătrat.

 

  

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 23.00, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate.  „Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35… 40 litri pe metru pătrat”, arată ANM.

Totodată, a fost emisă o avertizare Cod galben, valabilă de marţi de la ora 10.00 până miercuri, la ora 3.00. În acest interval, în cea mai mare parte a ţării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. „Cantităţile de apă vor depăşi local 20… 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 30… 50 de litri pe metru pătrat”, spun meteorologii.

De asemenea, ei au emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă marţi, între orele 12.00 şi 21.00, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău şi Prahova.

„În Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40… 50 de litri pe metru pătrat şi izolat 60… 80 litri pe metrul pătrat. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, arată ANM.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

O bucată de teren, obstacol în obținerea de fonduri pentru DJ Iaşi – Cotnari – Suceava

Redacția

Judetul Iasi risca sa piarda zeci de milioane de lei

Redacția

CPU Paşcani a primit fonduri pentru proiectul de extindere

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site