NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Jolly Roger este numele tradiţional dat steagurilor folosite de piraţi

La inceput nu a existat un model pentru steagul piratilor, aceştia legând de catarge diverse rufe înmuiate în sânge de animale pentru a-şi înspăimânta viitoarele victime şi a le convinge să cedeze fără luptă.

 

Steagul cel mai frecvent identificat ca fiind Jolly Roger astăzi este alcătuit din craniu și oase încrucișate imprimate pe un steag negru.

Acesta a fost folosit din perioada de inceput a secolului 18, când o serie de căpitani pirat au personalizat simbolic acest steag. Existenţa steagului Jolly Roger apare pentru prima data menţionată în scrierea lui Charles Johnson – O istorie a piratilor, acesta menţionând că: Bartolomeu Roberts in luna iunie, 1721 și Francis Spriggs în decembrie 1723 au numit pavilionul lor “Jolly Roger”.

Originea numelui nu este bine cunoscută dar se pare că Jolly Roger a fost un termen generic pentru un om jovial şi lipsit de griji din acea perioadă. Conform unor descoperiri recente se pare că cei mai mulţi pirați din anii 1716-1726 s-au organizat în două mari grupuri interconectate într-o organizaţie definită, care a adoptat rapid drapelul negru pirateresc cu craniu și oasele încrucişate devenid standard aproximativ în același timp cu termenul folosit deja de Jolly Roger.

Din jurul anului 1730 dispare diversitatea de simboluri existentă anterior şi a fost înlocuită în mare parte de varianta standard adoptată.

Sursa: Stiati-ca-epistole.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Un deşeu spaţial va cădea pe Terra pe 13 noiembrie.

Redacția

Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia, într-un dosar de trafic de influenţă. Vizaţi sunt şefii instituţiei

Redacția

Cine este românca de 38 de ani care candidează la primarie in Italia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site