RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jocurile de culise pentru șefia Consiliului European. Ce lideri i-ar lua fața lui Iohannis

Varianta Klaus Iohannis la șefia Consiliului European e discutată intens la București, în timp ce la Bruxelles jocurile sunt făcute mai degrabă pentru alți lideri, din familii politice diferite de cea a președintelui României.

Charles Michel și Klaus Iohannis FOTO Inquam photos

Charles Michel și Klaus Iohannis FOTO Inquam photos

Aflat în ultimul an de mandat și susținut în continuare puternic de un partid guvernamental, Klaus Iohannis e văzut de liberalii de la București ca o soluție pentru șefia Consiliului European, fie ea interimară, până când marile partide europene împart funcțiile în toamnă, fie pentru o perioadă de doi ani și jumătate, atât cât este un mandat. Un dialog pe această temă ar fi existat între Marcel Ciolacu și președintele Iohannis, într-o discuție cu jurnaliștii premierul susținând că există un „culoar favorabil” și „o șansă reală” pentru ca un român să fie pe o asemenea funcție.

  

La rândul său, eurodeputatul Gheorghe Falcă, președinte al PNL Arad, a susținut că se încearcă obținerea unui mandat pentru Iohannis nu de cinci luni, adică interimar, ci de cinci ani (adică două mandate de președinte al Consiliului European). Un argument forte al oficialilor români e faptul că Iohannis e politicianul cel mai vechi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum să observi animalele în natură si cum sa alegi luneta sau camera – mic ghid pentru vânători

Redacția

Scandal la Australian Open: Tatăl lui Novak Djokovic, filmat alături de suporteri pro-ruşi. Reacția Ucrainei

Redacția

Republicana Nikki Haley, pregătită să-l înfrunte pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Redacția
Încarcă...