RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jocuri de culise pentru prezidențiale. Pe cine avantajează data alegerilor ANALIZǍ

Alegerile prezidențiale și parlamentare vor avea loc la final de noiembrie- început de decembrie, într-o perioadă marcată de sărbători religioase și naționale, fapt care avantajează partidul/partidele cu electorat disciplinat și putere mare de mobilizare, susțin specialiștii.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a obținut un avantaj pentru social democrați. FOTO: Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a obținut un avantaj pentru social democrați. FOTO: Inquam Photos

Pe cine avantajează datele alegerilor prezidențiale și parlamentare? Este întrebarea pe care am pus-o politologului Cristian Pîrvulescu și sociologului Ioan Hosu.

  

„Din punctul meu de vedere, avantajează în mod net PSD-ul și nu PNL-ul, deși PNL a deschis discuția și asta pentru că alegerile parlamentare sunt între cele două tururi de alegeri prezidențiale și pe 1 decembrie. Deci totul depinde de performanța partidului în alegerile prezidențiale la turul I”, susține analistul politic Cristian Pîrvulescu, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În 2016 (alegerile parlamentare au fost organizate în 11 decembrie n.r.), proximitatea cu data de 1 decembrie a fost catastrofală pentru PNL, susține profesorul. De ce?

„Pentru că au fost folosite masiv teorii conspiraționiste pe toată linia în cadrul războiului hibrid. Pe vremea aceea nu exista AUR, astfel că voturile naționaliste s-au dus către PSD.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa prin Nord Stream vor rămâne suspendate pe o perioadă nedeterminată

Redacția

Consiliul de Miniștri dizolvă Défense collective (Apărarea Colectivă, DefCo), un grup de extremă-stângă din Rennes, vestul Franței

Redacția

​Business report ​​TIR-işti sub acoperire. Povestea costumelor din filmul “Don’t Look Up. Top cinci dezinformări virale în 2021. Orașul cu peste 10 mii de camere video. Pachetul. Anul nebuniei.Cât de mult “Matrix” este în Matrix 4?

Redacția
Încarcă...