NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ: Recomandări prevenire furturi din case în construcţie sau de vacanţă

Poliţia atrage atenţia proprietarilor de case de vacanţă sau case aflate în construcţie că acestea pot deveni ţinta hoţilor dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei.

 

Recomandăm celor care deţin astfel de proprietăţi să se asigure că nu sunt vulnerabile în faţa acţiunii infractorilor, adoptând următoarele măsuri de prevenire a furturilor:

– Montaţi sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor iar, acolo unde este cazul, montaţi chiar şi grilaje metalice. Sistemele de alarmă pot fi de asemenea eficiente dacă locuinţa de vacanţă se află în apropierea altor imobile locuite.

– Nu depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spaţii care nu prezintă siguranţă, mai ales dacă acestea se află în zone izolate (cum este cazul multora dintre casele de vacanţă din zonele turistice montane).

– Indiferent unde se află casa de vacanţă, în perioada în care nu locuiţi acolo, creaţi posibilitatea verificării sau supravegherii acesteia de către o persoană de încredere, din apropierea proprietăţii dumneavoastră. Solicitaţi acestei persoane discreţie în privinţa perioadelor în care vă vizitaţi proprietatea; mulţi infractori specializaţi în furturi din locuinţe culeg mai întâi informaţii despre programul proprietarilor.

– Dacă aveţi o casă în construcţie, angajaţi o persoană care să asigure paza proprietăţii, mai ales pe timpul nopţii. Vă poate costa mai puţin decât valoarea materialelor furate.  

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

CP IPJ Iași: „Foc de artificii 2012/2013”

Redacția

Reacţia poliţiei după ce o fată a fost lovită şi dezbrăcată de vânzătoarele unui magazin (VIDEO)

Redacția

Patrulele cu câine polițist au fost reintroduse pe străzile din Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site