NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Cea mai veche Grădină Botanică din România se află la Iași.Ea datează din secolul al XVII-lea și găzduiește peste 2.000 de specii de plante

 Una dintre cele mai frumoase grădini botanice din întreaga lume se află în Romania. Este vorba despre Grădina Botanică „Anastasie Fătu”.


 Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași este cea mai veche din România și datează din secolul XVII. Are o suprafață de 5 hectare și este împărțită în 12 sectoare, în interiorul cărora găsim peste 2.000 de specii de plante. În plus, vom descoperi 12 sere, fiecare dintre acestea ocupându-se de un anumit aspect din flora și vegetația lumii.

 Dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați Rozariul, acolo unde se află 800 de trandafiri nobili ce alcătuiesc o expoziție unică în Iași. Totodată, Grădina Botanică este un loc preferat de ieșeni și pentru cele două izvoare de apă minerală, dar și pentru plimbările în aer liber în zona lacului și a podgoriilor.

 Încă un amănunt. Dacă vă programați o vizită la Gradina Botanică din Iași, trebuie să știți că, în fiecare an, în lunile octombrie și februarie sunt organizate în sere expoziții de crizanteme și azalee. Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulți si 3 lei pentru grupurile de turişti. Însă, pentru iubitorii florilor, sunt disponibile şi abonamente lunare, de 50 de lei de persoană, iar grădina este deschisă până la ora 20.00.

 (Sursa: digi24.ro)

loading...
Advertisements

Related posts

Luptă strânsă între firmele din județ pentru banii acordaţi la angajarea persoanelor vulnerabile

Redacția

Peste o sută de copii au fost agresați sexual și alte sute au trăit cel mai urât coșmar! Statistica DGASPC Iași dezvăluie adevărul

Redacția

Iași, hai în echipa GoDaddy. Ne vedem online, la Târgul de Cariere Digital Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site