NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ipj: Prevenire furturi din locuinţă

Nu mai avem mult timp şi vine Paștele iar foarte mulţi dintre noi vom pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în diverse staţiuni, în ţară sau în străinătate pentru a ne deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.

 

Trebuie să acordăm, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ne întoarcem acasă. Spărgătorii de apartamente nu au vacanţă şi vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

 Pentru a reduce risculde  a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei dumneavoastră atunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

–         în cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră;

–         faceţi încărcarea bagajelor în autoturism cu multă discreţie;

–         nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;

–         o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa.

 

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţiaimediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă  persoane suspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.

 

Advertisements

Related posts

Poliţistă răsturnată cu Loganul vechi de 14 ani, în misiune: “Dacă nu luaţi maşini noi, luaţi-ne sicrie”

Redacția

Un bărbat din județul Iași și-a lăsat copilul de zece ani să moară înghețat, iar pe al doilea l-a ucis cu sânge rece!

Redacția

Un bărbat este cercetat penal după ce a furat un aparat de sudură

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site