RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Sunt politicieni care vor să se profileze exacerbând tensiunile interetnice / Răspunsul lui Katalin Novak

Klaus Iohannis a subliniat că România e un stat-model privind drepturile minorităților, acestea fiind discriminate pozitiv, chiar dacă unii politicieni caută să amplifice tensiunile interetnice.

Președintele Ungariei, primit de Klaus Iohannis FOTO: Administrație Prezidențială

Klaus Iohannis a transmis mesajul direc șefei statului maghiar FOTO Presidency

Întrebați despre drepturile minorităților în cele două state, România și Ungaria, cei doi șefi de stat au avut abordări nuanțate.

  

„Există, evident, probleme care necesită mai mult decât o discuție când vorbim de drepturile minorităților. În România, drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate. Ba chiar mai mult, în România există un exemplu pe care cred că putem să îl prezentăm cu mândrie: minoritățile naționale sunt reprezentate în Parlamentul României, chiar dacă numeric, prin vot, nu obțin atâtea voturi cât sunt necesare pentru un mandat. Asta se numește o discriminare pozitivă”, a afirmat Iohannis. 

Pe de altă parte, Katalin Novak a precizat la rândul său că Ungaria respectă drepturile minorităților, fără a intra în detalii. 

Săgeți către politicieni

Klaus Iohannis a vorbit despre drepturile pe care le are minoritatea maghiară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joi, 15 august, zi liberă pentru angajații din România

Redacția

Ciolacu, după scandalul de la PNL Timiş: „Voi sunteţi urmaşii Brătienilor? Un partid de terchea-berchea, maţe-fripte cu foamea-n gât”

Redacția

Pe cine ar arde la buzunar supraimpozitarea lefurilor bugetarilor de lux

Redacția
Încarcă...