NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Învățământ obligatoriu de la 3 ani, din anul școlar 2018-2019, a anunțat ministrul Educației

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a făcut, joi, un anunţ  important despre învățământul românesc. Remus Pricopie a vorbit despre introducerea învățământului obligatoriu de la vârsta de trei ani și a estimat că acest sistem ar putea fi implementat în România din anul şcolar 2018-2019.

„Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo”, a transmis ministrul Educației, citat de jurnalul.ro.

Remus Pricopie a prezentat și avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

  

„Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani”, a spus ministrul Educației.

sursa jurnalul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Colegiul „Sadoveanu” și-a desemnat Miss și Mister Boboc! Guess Who a făcut spectacol la final (VIDEO)

Răzvan Grecu

Ce spune ministrul Educaţiei despre eventualitatea îngheţării anului şcolar

Redacția

Campania Poliţiei Române privind securitatea cibernetică ajunge şi la Paşcani. Tinerii, învăţaţi cum să evite tentaţiile din spaţiul virtual

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site