NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Învățământ obligatoriu de la 3 ani, din anul școlar 2018-2019, a anunțat ministrul Educației

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a făcut, joi, un anunţ  important despre învățământul românesc. Remus Pricopie a vorbit despre introducerea învățământului obligatoriu de la vârsta de trei ani și a estimat că acest sistem ar putea fi implementat în România din anul şcolar 2018-2019.

„Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo”, a transmis ministrul Educației, citat de jurnalul.ro.

Remus Pricopie a prezentat și avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

  

„Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani”, a spus ministrul Educației.

sursa jurnalul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Al doilea an de participare în proiectul International Asteroid Search Campaign pentru elevii de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

Redacția

Elevii ar putea avea cursuri de numai 30 de minute. Noi măsuri analizate

Redacția

Încep înscrierile la clasa pregătitoare și clasa I. “Ziua porților deschise” la Școala „Iordachi Cantacuzino” și liceul „Mihai Busuioc”

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site