RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Topul liceelor din Iași în funcţie de rezultatele la evaluarea națională: Colegiul Național Mihail Sadoveanu în top 10

Pornind de la lista cu rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, am realizat un top al celor mai bune şcoli din judeţul Iaşi, în funcţie de media mediilor absolvenţilor care au susţinut acest examen.  

Acest top realizat de “Ziarul de Iaşi” anunţă câteva surprize la nivel de municipiu, pe primul loc aflându-se Colegiul „Emil Racoviţă”, cu media mediilor de la evaluare de 9,41. De menţionat că la această şcoală se află şi şase dintre zeciştii de la examen.

„Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre”

  

Reprezentanţii Colegiului „Racoviţă” mărturisesc că sunt mândri de performanţele de anul acesta şi spun că au avut norocul să aibă o generaţie de copii foarte buni, atât la evaluarea naţională, cât şi la olimpiadele naţionale şi internaţionale. „A fost şi o serie foarte bună de elevi, s-a lucrat foarte mult şi la şcoală, profesorii au fost alături de ei şi au investit foarte mult în pregătirea copiilor. De asemenea, părinţii au fost alături de şcoală. Rezultatele elevilor sunt pe măsura aşteptărilor noastre, a eforturilor depuse de copii, a dedicării profesorilor şi a sprijinului oferit de părinţi. Când toate aceste condiţii sunt îndeplinite, succesul este o garanţie. Ne mândrim cu această performanţă în fiecare an, trăind satisfacţia de a le fi oferit elevilor ceea ce le-am promis când au intrat în şcoala noastră în clasa a V-a: excelenţă în educaţie!”, a precizat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă” din Iaşi. La această şcoală, singurul copil care a obţinut sub 8 are medie de 7,7.

16 medii de zece la Naţional

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional cu media mediilor de la evaluarea de clasa a VIII-a de 9,39. Aici, cea mai mică medie a fost 7,12, însă la capitolul zecişti Colegiul Naţional stă cel mai bine, aici înregistrându-se 16 medii de 10 din cele 26 câte au fost pe judeţ. Pe de altă parte, dacă am lua în calcul primii 124 de elevi, câţi au fost la „Racoviţă”, atunci media mediilor pentru cei 124 de elevi este 9,69, care ar face ca Naţionalul să fie pe primul loc în clasament. “Noi suntem faorte încântaţi, deşi media mediilor anul acesta este mai mică ca anul trecut, când a fost 9,54, dar acesta este primul an când terminăm cu şase clase de-a XII-a, faţă de anul trecut când au fost 5. Avem 49 de note de 10 la matematică, 25 la română şi 15 elevi cu media 10 la evaluare, faţă de 8, câţi au fsot anul trecut”, a declarat Cristina Vîlcu, directorul Colegiului Naţional.

Liceul „V. Alecsandri”, locul 5

Pe locul 3 în topul nostru se află Colegiul „C. Negruzzi” cu media mediilor 8,98, iar dacă am lua în discuţie primii 124, media ar urca la 9,15. Urmează Liceul de Informatică „Gh. Moisil” cu media mediilor 8,73. Surpriza vine pe locul 5, unde se clasează Liceul „V. Alecsandri” din Iaşi cu media mediilor 8,66. Pe locul 7 urmează Colegiul „M. Eminescu” cu media 8,61, urmat de Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hârlău, cu media 8,40. Locurile 8 şi 9 sunt ocupate de Liceul „Miron Costin”, unde media mediilor este 8,31, respectiv Liceul „D. Cantemir”, unde media mediilor este 8,25. Pe locul 10 în topul nostru se află un liceu din judeţ, şi anume, Colegiul „M. Sadoveanu” din Paşcani, unde media mediilor la evaluarea naţională este 8,20. Să remarcăm şi rezultatele bune de la Şcoala „Bârsănescu”, unde media mediilor este 8,16.  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Olimpicii români care au adus 6 medalii la matematică vor să părăsească țara pentru care au făcut performanță. De ce vor să facă facultatea în străinătate

Redacția

Ziua Mondială a alimentației marcată de elevii Liceului Economic ”Nicolae Iorga”

Răzvan Grecu

Cadouri de Crăciun pentru membrii Sindicatului Învățământ „Spiru Haret” din Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...