RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Intră în vigoare taxele vamale provizorii impuse de UE mașinilor electrice din China

Intră în vigoare taxele vamale provizorii impuse de UE mașinilor electrice din China

Masini chinezesti (sursa Shutterstock)

De vineri intră în vigoare taxele vamale impuse de Comisia Europeană mașinilor electrice care sunt importate din China, iar din noiembrie ar putea intra în vigoare varianta definitivă a acestor taxe, dacă discuțiile nu vor duce la alt rezultat. Taxele vor fi între 17 și 38% și se adaugă la cele zece procente din prezent.

Ce taxe vamale vor fi impuse? 17,4% pentru BYD, 19,9% pentru Geely și 37,6% pentru SAIC. Alte companii care au cooperat cu autoritățile UE vor plăti taxe vamale de 20,8%, iar cele care au refuzat cooperarea, 37,6%.

  

Comisia Europeană anunțase pe 12 iunie rezultatele provizorii ale anchetei deschisă în 2023 pe tema mașinilor electrice importate din China, iar concluzia este că aceste companii beneficiază de subvenții care afectează producătorii de mașini electrice din UE.

De atunci s-au purtat discuții între cele două părți, iar China a discutat separat și cu anumite state influente, încercând să schimbe poziția unor state cu influență.

Discuțiile China-UE vor continua tot mai intens, fiindcă planul UE este ca din noiembrie să intre în vigoare taxe vamale definitive, nu provizorii, precum în prezent.

Se va încerca găsirea unei soluții alternative până în noiembrie și ar putea fi posibil ca o majoritate formată din state UE să blocheze introducerea unor taxe definitive la final de an.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Şeful Comisiei parlamentare de control al SIE anunţă că Serviciul a îndeplinit anul trecut toate obiectivele asumate privind misiunile încredinţate

Redacția

Cum a apărut expresia “poker face”

Redacția

Maraton de vaccinare în Bucureşti, până luni dimineaţă / În total, vor fi deschise 49 de fluxuri, care vor funcţiona non-stop / Vor fi disponibile toate cele patru tipuri de vaccin

Redacția
Încarcă...