RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Integrati pe piata muncii

“Monitorizarea insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul profesional si tehnic”. Astfel este denumit un proiect al Inspectoratului Scolar Judetean, care isi propune sa-i ajute pe elevi sa-si gaseasca un loc de munca in concordanta cu pregatirea dobandita si aspiratiile personale. In cadrul proiectului sunt monitorizati peste 4.500 de elevi din anii terminali de liceu din judet.

 

Camelia Gavrila, inspector scolar general ISJ Iasi: “Ne apropiem de finalul unui proiect important prin deschiderea unei strategii, unei maniere de a monitoriza traseul absolventilor si dupa ce au plecat din scoala. De data aceasta, printr-un proiect documentat, cu explorari sociologice, cu operatori de date, cu finantare adecvata, s-a putut inova, s-a putut trage concluzii.”

  

Astfel, din cei 4.500 de elevi din anii terminali din judet, din domeniul invatamantului profesional si tehnic, 40 dintre cei care au beneficiat de consiliere si orientare si-au gasit un loc de munca. Proiectul presupune ca tinerii sa fie monitorizati timp de un an de la finalizarea studiilor.

Camelia Gavrila, inspector scolar general ISJ Iasi: “Toate liceele tehnologice, tot ceea ce inseamna invatamant profesional si tehnologic, va presupune monitorizare postscolaritate timp de un an de zile. Deci, primele sase luni, si inca alte sase luni se va urmari si se vor pastra baze de date, si se vor centraliza pentru a vedea ce se intampla cu absolventii.”

Proiectul a fost finantat din fonduri europene, iar valoarea sa depaseste 6 milioane de lei.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Iata cum va arata proba scrisa pentru concursul de directori de scoli

Redacția

Primăriile care nu le dau profesorilor banii de navetă încep să fie executate silit

Redacția

Comunicat ATOR Pașcani:Tabăra de primăvară la Miroslovești

Redacția
Încarcă...