NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Instituţia Consiliului Local nu există pentru primar, când este vorba despre propriul buzunar. Funcţionarii publici, responsabili, trebuie să acopere prejudiciul AgroComplex

Abuzurile sunt la ordinea zilei, în activitatea primarului Municipiului Paşcani. Hotărâri ale legislativului local nu sunt duse la îndeplinire, ceea ce reprezintă un lucru extrem de grav atunci când vorbim de transparenţă decizională şi ducerea la îndeplinire a deciziilor aleşilor locali.

Hotărâre cu expertiza extrajudiciară prin care datoriile firmei primarului Dumitru Pantazi au fost şterse, a fost modificată în luna august a anului trecut, după intervenţia prefectului judeţului Iaşi. Acesta a explicat oficial faptul că legislativul local nu se putea pronunţa pentru aprobarea acestei expertize, ci doar pentru însuşirea ei. Mai mult, primarul, care este ordonatorul principal de credite, este cel care trebuie să se pronunţe pe măsurile ce trebuie puse în aplicare pentru recuperarea debitului.

  

Prin hotărârea 123 din luna august 2014, Consiliul Local a modificat hotărârea din februarie, în sensul că a luat act de această expertiză. Problema este că această hotărâre nu a fost pusă în aplicare de către primarul Dumitru Pantazi, iar datoria AgroComplex nu a fost repusă pe rol în evidenţele Serviciului de Finanţe Publice Locale.

Consilierii din comisia juridică au solicitat, în acest sens, un punct de vedere oficial din partea Primăriei, după ce au aflat de la funcţionarii publici că nu au auzit de această hotărâre. Discuţia a fost reluată ieri la finalul şedinţei de CL. Codrin Toma a întrebat primarul dacă hotărârea a fost pusă în aplicare. Dumitru Pantazi a ridicat din umeri şi a solicitat un răspuns de la juriştii unităţii, care nu au răspuns nimic.

Actualitatea Tv şi NewsPascani.com au solicitat astăzi un punct de vedere oficial din partea purtătorului de cuvânt al Primăriei, pentru a afla dacă hotărârea a fost pusă în aplicare. După cum era cunoscut de foartă multă lume, datoria a fost radiată, iar hotărârea prin care ar fi trebuit reinstituită, nu a mai fost pusă în aplicare. „S-au operat modificări, în sensul scăderii din evidenţa Primăriei a unor creanţe, ca fiind nedatorate municipiului conform raportului de expertiză”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

În punctul de vedere prezentat, acesta a făcut referire şi la decizia instanţei prin care datoriile societăţii ar fi fost prescrise. Primarul ar trebui să-i identifice şi sancţioneze pe cei care au uitat să îi ceară datoria. „Cum debitele s-au prescris se impun măsuri administrativ juridice din partea Primăriei Paşcani, de identificare a persoanelor care se fac vinovate de prejudicierea bugetului local şi recuperarea de la acestea a sumelor datorate”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Viceprimarul Vasile Axinte, cel mandatat de Consiliul Local să se ocupe de reprezentarea Primăriei în procesul cu AgroComplex de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ar trebui să introducă o cerere pentru acţiune în regres, astfel încât Primăria să se îndrepte împotriva celor vinovaţi.    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

            

Advertisements

Related posts

PSD Pașcani ori deputatul Axinte, nu au nimic de spus despre protestele românilor pe marginea ordonanței din “marțea neagră”

Marius Parteni

PSA a reprimit licența de operator. Casă de avocatură pentru procesele cu ApaVital

Marius Parteni

Centrul Antigrindina este ca o umbrela sparta

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site