RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Victorie pentru Pașcani! Oprobriul i-a adus cu picioarele pe pământ pe Pantazi și Zanet!

Banii alocați Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, în ședința din 31 martie, încep să ajungă către unitatea medicală conform votului exprimat de aleși locali. După ce Actualitatea TV și NewsPascani.com au arătat modul cum este gestionată această situație, primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet, șefii Primăriei, au început să pună în mișcare lucrurile.

Pe data de 7 aprilie, Actualitatea Tv specifica faptul că din cei 406.000 lei, în contul Spitalului Municipal nu a ajuns nici un leu. 200.000 lei urmau să fie folosiți pentru achiziția de teste, dezinfectant, echipament medical și de protecție, iar diferența pentru cumpărarea unor echipamente de ventilație mecanică. De la publicarea informației, șefii Primăriei au căutat fel de fel de tertipuri pentru a ascunde amânarea alocării banilor. Au invocat faptul că hotărârea trebuia vizată de prefect, iar mai apoi că banii sunt în contul unității, doar că trebuie solicitați de către Spitalul Municipal.

O aberație extrem de mare, în condițiile în care, pe data de 25 martie, cu o săptămână de zile înainte de ședința din 31 martie, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani solicita alocarea unei sume de 200.000 lei pentru achiziția de echipamente.

Panicați de revolta publică a cetățenilor din Pașcani, șefii Primăriei au început să conștientizeze că nu e de joacă cu fondurile ce trebuie alocate Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. De ieri au început să înțeleagă că trebuie să vireze banii, pentru ca unitatea medicală să poată plăti comenzile de produse.

  

Nu au oferit scuze cetățenilor, ci s-au ascuns în spatele unui comunicat de presă trimis de pe adresa Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, în care apăreau mai multe solicitări pentu acoperirea unor cheltuieli. Toate acestea, după cum se poate vedea în comunicatul de mai jos, au fost trimise la două zile după ce Actualitatea Tv spunea că sumele aprobate de consilieri nu au fost virate în contul unității medicale.   

Reamintim faptul că Primăria a refuzat să vireze sumele de bani către Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, anunțând după apariția articolelor publicate de Actualitatea Tv și NewsPaspcani.com, că sumele vor fi plătite doar în baza cererilor însoțite de facturi. Însă, prin hotărârea Consiliului Local spitalul nu a fost condiționată de prezentarea acestora. 

                                               COMUNICAT  DE  PRESA SPITALUL MUNICIPAL PAȘCANI

In contextul  pandemiei  actuale SARS – COV 2  SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA PASCANI a efectuat urmatoarele solicitari catre Primaria Pascani :

 1. Cererea de finantare nr.9387 / 09.04.2020 suma de 35.700 lei reprezentand materiale de protectie pentru personalul medical

 2. Cererea de finantare nr.9454 / 09.04.2020 suma de 9.961 lei reprezentand materiale sanitare

3. Cererea de finantare nr.9455 / 09.04.2020 suma de 119.452 lei reprezentand  teste rapide pentru COVID – 19 si materiale de protectie

4. Demararea procedurii de achizitionare a  3 ventilatoare in valoare de 285.600 lei, comanda nr.955 / 06.04.2020 preluata deja de catre furnizor

O parte din aceste cereri au fost deja solutionate, celelalte fiind in curs de derulare.

                              Conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Pascani

Related posts

Consilierul liberal Marius Pintilie a inițiat un proiect de hotărâre prin care alimentarea cu apă să devină serviciu în cadrul Primăriei

Răzvan Grecu

Pantazi fuge de muncă și responsabilitate! Implementarea programului ”Cornul și Laptele”, rămâne la Consiliul Județean!

Răzvan Grecu

A început a II-a etapă de redistribuire a alimentelor UE

Redacția
Încarcă...