RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Inspectorii vamali vor verifica atestatele de comercializare produse accizabile

Inspectorii vamali vor verifica, până pe data de 31 ianuarie, toţi operatorii economici care au obligaţia să îşi reînnoiască atestatele pentru a comercializa produse accizabile. 

 

Începând cu data de 15 februarie a.c., toate atestatele în vigoare, conform prevederilor legale, nu vor mai fi valabile, iar desfăşurarea activităţilor de comercializare a unor astfel de produse poate constitui infracţiune sau contravenţie în cazul neemiterii unor atestate noi. „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Vămilor, efectuează în perioada 03.01.2017-31.01.2017, o operaţiune de identificare şi avertizare a agenţilor economici asupra consecinţelor nedepunerii, până la data de 15.02.2017, a cererilor pentru obţinerea noilor atestate pentru comercializare şi distribuţie în sistem angro/en detail de produse energetice, băuturi alcoolice şi tutun prelucrat.

  

Astfel, cei ce deţin atestate pentru desfăşurarea activităţii de distribuţie şi comercializare în sistem angro/en detail de produse energetice, de băuturi alcoolice şi/sau tutun prelucrat, emise anterior în baza O.P.A.N.A.F nr.1849/17.06.2016 şi O.P.A.N.A.F nr.1850/17.06.2016 şi care nu au depus cereri pentru obţinerea noilor atestate, vor face obiectul unor verificări”, potrivit unui comunicat de presă al Fiscului ieşean. Scopul acestei acţiuni este de a informa operatorii economici despre noile prevederi legale, dar şi de a preîntâmpina desfăşurarea activităţii de distribuţie şi comercializare în sistem angro/en detail de produse energetice şi/sau distributie şi comercializare angro de băuturi alcoolice şi/sau tutun prelucrat, fără deţinerea unui atestat. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Surse: PSD a boicotat ședința de astăzi, întrucât nu avea voturi să blocheze proiectul PNL

Marius Parteni

Răsturnare de situație în dosarul Perla Neagră: judecătorii au decis ca primarul Dumitru Pantazi să fie judecat pentru fapte de corupție!

Răzvan Grecu

Alimente care cresc tensiunea. Ce mâncăm ca să ne ferim de atacul de cord sau de accidentul vascular-cerebral

Redacția
Încarcă...