NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Trenuri suplimentare pentru pelerini. Va fi modificată cursa Târgu Neamţ – Paşcani

În perioada Sărbătorilor Iaşului, CFR Călători va introduce două trenuri pe relaţia Bucureşti-Iaşi. Ele sunt prevăzute în Mersul Trenurilor actual, dar circulă în această perioadă doar cu ordin special. 

  

„Aceste trenuri vor fi introduse la ore bine calculate, ca pelerinul să ajungă dimineaţă la ora 7.00 şi să poată pleca seara din Iaşi, după orele 17.00. Cursele vor fi în regim Interegio, dar tariful va fi adaptat pentru afluxul de pelerini care vin la Sfânta Parascheva”, a precizat Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi.

 

De asemenea, în această perioadă se încearcă modificarea mersului de tren pentru cursa Târgu Neamţ – Paşcani, astfel încât acest tren aibă capătul de linie la Iaşi. 

 

„O să avem un tren de Târgu Neamţ-Iaşi, care va fi introdus în această perioadă în care există un flux mare de pelerini, dar şi pentru elevi şi studenţi care, la fel, sunt într-un număr mare. Noi am înregistrat peste 200 de studenţi care merg pe relaţia Târgu Neamţ-Iaşi, Totodată, mai dorim să introducem un tren de la Dorneşti la Rădăuţi, rută închisă încă de acum patru ani. Important este ca aceste trenuri să circule, nu din decembrie, când intră în vigoare noul Mers al Trenurilor, ci din acest weekend, înainte de Sfânta Parascheva”, a declarat Constantin Axinia.

 

De asemenea, primarul comunei Putna şi reprezentanţii unei asociaţii de susţinere a transportului feroviar pe relaţia Putna-Rădăuţi-Dorneşti, au solicitat redeschiderea acestei linii de cale ferată, construită cu peste un secol în urmă, aceasta reprezentând prin excelenţă o rută turistică, având un potenţial ridicat de călători.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul Pintilie, primele impresii după prima zi la șefia municipiului Pașcani!

Marius Parteni

Iașul riscă să rămână fără procurori și judecători. O parte dintre ei activează la Pașcani

Redacția

Greva din administraţia publică a fost anulată! Funcţionarii lucrează mâine cu program normal

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site