RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Iniţiativă legislativă privind ELIMINAREA plăţii OBLIGATORII a taxei radio-tv


Un grup de 14 deputaţi şi senatori PSD a depus o propunere legislativă de modificarea a Legii privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv.

  

 

Iniţiatorii propun abrogarea textelor din lege care prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe, “măsură aşteptată cu interes nu doar de cei cu venituri scăzute, dar, în special de cei care văd în taxa radio-tv o măsură inechitabilă fiind obligaţi să achite un serviciu care nu le satisfice exigenţele şi care, conform Constituţiei, reprezintă un drept ce nu poate fi transformat într-o obligaţie”.

Potrivit propunerii, art. 40 din Legea 41/1994 se modifică, după cum urmează: “veniturile proprii ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune provin, după caz, din donaţii şi sponsorizări, sume încasate din publicitate, sume încasate din realizarea obiectivului de activitate şi alte venituri şi încasări realizate potrivit legii”. Celelalte alineate ale articolului 40 care prevăd obligaţia achitării taxei de către posesorii de receptoare radio şi tv sunt abrogate.

Citește articolul integral pe RTV.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cele mai bune şi cele mai dăunătoare alimente pentru dinţi

Redacția

Amintiri din comunism. Cum se organiza o expoziţie dedicată lui Ceauşescu înainte de Revoluţia din decembrie 1989

Redacția

O palmă dată unui copil – 5.000 de lei. Valabil pentru părinții agresivi și dascălii violenți

Redacția
Încarcă...