RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Superstiţii în noaptea de Revelion. Cine trebuie să vă treacă prima dată pragul în noul an pentru a avea un 2016 îmbelşugat

Românii sunt superstiţioşi prin natura lor, iar de-a lungul timpului s-au transmis din popor mai multe obiceiuri, care dacă sunt respectate, se spune vă aduc noroc în noul an.

  

Tradiţia spune că ziua de 31 decembrie trebuie să fie una de relaxare. Nu folosiţi foarfeca, nu spălaţi rufe şi nici nu călcaţi dacă vreţi să vă meargă bine în noul an. Nu folosiţi nici mătura deoarece riscaţi să vă daţi norocul afară din casă. Fiecare casă trebuie să aibă atârnată o crenguţă de vâsc tot pentru noroc, iar pe masa de revelion paharul trebuie să fie mereu plin dacă doriţi ca anul ce vine să fie unul îmbelşugat. De asemenea, mâncaţi peşte pentru a putea să vă strecuraţi şi scăpaţi de problem şi greutăţi. Nu mâncaţi carne de pasăre deoarece se spune că vă zboară norocul.

Purtaţi ceva roşu Dacă ţinuta de revelion este pentru mulţi greu de ales şi căutaţi prin magazine rochia sau costumul potrivit, şi aici există superstiţii. Este bine să purtaţi haine noi, deoarece anul de înnoieşte. De asemenea ceva roşu este obligatoriu. Se spune că aşa veţi atrage energiile positive. Nu uitaţi să aveţi un ban în buzunar la miezul nopţii dacă vreţi ca tot anul să nu duceţi lipsă de lichidităţi. Nu rămâneţi cu datoriile neplătite şi nu daţi cu împrumut pentru că se spune că aşa veţi face tot anul următor.

Citește articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ANUNŢ DE RECRUTARE ÎN DOMENIUL CONTROLULUI FINANCIAR DE GESTIUNE

Redacția

Secretele oamenilor cu capete alungite care au trăit printre strămoşii noştri

Redacția

Pierdut rezoluție certificat

Redacția
Încarcă...