RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Indicii că faza acută a pandemiei de COVID s-ar putea încheia: un studiu făcut în orașul cu primul focar de Omicron din lume a constatat că varianta a provocat o boală mult mai ușoară față de tulpinile anterioare

Un studiu recent realizat în Africa de Sud, în epicentrul răspândirii variantei Omicron în întreaga lume, oferă un indiciu tentant că faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia, scrie Bloomberg.

Valul de infecție s-a deplasat cu o „viteză fără precedent” și a provocat o boală mult mai ușoară decât tulpinile anterioare, a arătat un studiu pe pacienți infectați cu COVID de la un mare spital din orașul sud-african unde a fost înregistrat primul focar al variantei Omicron.

„Dacă acest tipar continuă și se repetă la nivel global, este probabil să vedem o decuplare completă a ratelor de cazuri și de deces”, au spus cercetătorii. Asta sugerează că „Omicron poate fi un prevestitor al sfârșitului fazei epidemice a pandemiei de COVID, dând startul fazei sale endemice”.

Studiul de la Steve Biko Academic Hospital Complex a analizat evidențele a 466 de pacienți din valul actual și 3.976 valurile anterioare.

  

Africa de Sud, prima țară care a avut un focar major de Omicron, este urmărită cu atenție pentru a vedea cum se răspândește infecția cu această variantă.

Vârsta relativ tânără a populației țării și a celor internați în ultimul val ar putea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marcel Ciolacu, la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington D.C. Cu cine urmeaza să se întâlnească premierul

Redacția

Uniunea Europeană acuză Google că încalcă regulile antitrust în tehnologia pentru publicitate / Google este dominantă pe piaţa europeană a serverelor de reclame pentru editori şi a instrumentelor programatice de cumpărare de reclame pe internet

Redacția

Câciu, despre tensiunile din Coaliție: Nu aş putea să spun că a început un război, cred că PSD a tăcut prea mult

Redacția
Încarcă...