NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Încă o clasă step by step la liceul Nicolae Iorga din Pașcani

Numărul prea mare de elevi înscrişi în clasa pregătitoare la cele mai bune şcoli din municipiul Iaşi a dus la apariţia unui fe­nomen căruia Inspectoratul Şcolar Judeţean a încearcat să-i găsească o soluţie. Cea mai viabilă a fost suplimentarea la cinci şcoli cu încă şase clase, în care încap aproximativ 180 de şcolari.

Astfel, s-au mai suplimentat cu câte o clasă pregătitoare Colegiul „Cos­tache Negruzzi“, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“, Şcoala Gimnazială „B.P. Haş­deu“, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir“, iar cu două clase, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“.

„Şi pentru că noi susţinem şi învăţământul alternativ, am mai suplimentat cu câte o clasă Step by step Şcoala Titu Maiorescu şi Liceul Tehnologic Eco­nomic N. Iorga din Paşcani, iar Liceul Waldorf din Iaşi a mai fost suplimentat cu o clasă pedagogie Waldorf. Mai există pro­bleme de spaţiu şi la şcolile Ionel Teo­doreanu şi Mihai Eminescu, la aceasta din urmă într-o măsură mai mică ca anul trecut“, a declarat Camelia Gavrilă, ins­pector general al IŞJ.

  

Astfel, în învăţă­mântul de masă, de stat, s-au admis 8.257 de cereri, dintre care 30 au fost soluţionate după încheierea înscrie­rilor. În învăţă­mântul de masă particular s-au înregistrat 165 de cereri admise, iar în învăţământul special 36 de cereri, dintre care 10 au fost soluţionate după terminarea perioadei de înscrieri. Există însă şi un număr de copii care s-au înscris în clasa I, sărind peste clasa pregătitoare.

„Au fost admise astfel 151 de cereri. Acest lucru este posibil pentru că există două intrări în sistem, una directă şi una prin clasa pregătitoare. Sistemul s-a reglat treptat, înscrierile s-au derulat în cele mai bune condiţii, fără incidente, conform metodo­logiei“, a mai specificat Ca­melia Gavrilă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

sursa ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Oaspeți americani la liceul Moldova din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Povestea și aventura celor doi elevi olimpici din Iași care au emoționat până la lacrimi întreaga Românie

Redacția

Elevii Școlii Postliceale din Paşcani au posibilitatea să lucreze în Germania

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site