NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi de la Colegiul „Sadoveanu” participanți într-un proiect Erasmus, desfășurat la Reșița

Șase elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” au participat, alături de elevi din Cehia, Polonia dar și din țara noastră, la proiectul Erasmus „Active Citizens Today” organizat de ONG-ul ”PROVITAM”, la Reșița, în perioada 11 – 19 august 2022.

„Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” a fost reprezentat de Rareș Cabalău 10 D, Denisa Cristina Dumitrașc 11 D, Ilinca Grigoraș 10D, Ioana Mandric 10 A, Valentina Potolincă 10D și Camelia Gabriela Spinticiuc 10 A, coordonați de prof. Roxana Atudorei. Aceștia au avut ocazia să învețe despre voluntariat – avantaje și dezavantaje , situația voluntariatului în alte țări, și despre cât de important este să fii un cetățean activ în comunitatea ta. Atâtea informații fascinante au fost prezentate prin intermediul activităților, prezentărilor și a jocurilor, de exemplu, un City Game interactiv în Reșița, Oxford Debate, Passion Walk și alte workshop-uri, unele organizate chiar de participanți.

“A fost un proiect foarte frumos care mi-a întrecut așteptările, care a contribuit la dezvoltarea mea personală cât și culturală deoarece prin proiectele ce aveau ca temă in prim plan voluntariatul, am avut un schimb de experiență cu oameni din mai multe tari. Consider că a fost o experiența de neuitat care m-a încurajat să mă implic în viitor în acțiuni de voluntariat.” Denisa Cristina Dumitrașc, clasa a XII a D.

“Din acest proiect am învățat atâtea lucruri interesante despre voluntariat, istoria voluntariatului în România, dar și perspectiva altor țări asupra subiectului. Mi-am dat seama cât de mult contează să te implici în comunitatea ta. Am cunoscut în cadrul proiectului oameni frumoși și mi-am făcut amintiri de neuitat, dar am învățat și lecții de viață importante, despre mine și despre oameni. Astfel, acest proiect a fost o experiență din care am învățat distrându-mă și vă încurajez să participați atât în activități de voluntariat, cât și în proiecte Erasmus.” Camelia Gabriela Spinticiuc, clasa a XI a A.

Advertisements
  

“A fost o experiență de neuitat care m-a ajutat să-mi regăsesc multe laturi necunoscute de lume. Prin intermediul acestui prim proiect am reușit să aflu că îmi pot trece peste orgoliu și limite și pot deveni o persoană de mare ajutor, friendly si curajoasă. Am învățat multe lucruri noi care mă vor dezvolta în viitorul apropiat și că trebuie câteodată să văd și partea plină a paharului din fiecare întâmplare tristă. În acest timp petrecut în proiect m-am descoperit pe mine cu adevărat și m-am convins că sunt capabilă de orice îmi doresc. Îmi va fi super dor de fiecare persoană cu care mi-am petrecut timpul acolo si sper că voi reuși măcar o dată în viață să-i mai revăd.” Valentina Potolincă, clasa a XI a D.

“Proiectul a fost încă o experiență de care am avut mare nevoie. Știam de la început ce mă așteaptă? Clar nu. Aș mai repeta experiența? Cu siguranță. Faptul că eu sunt deja voluntar și-a spus cuvântul. Totuși, am aflat foarte multe informații noi pe care le voi aplica mai departe atât în viața mea de zi cu zi, cât și în comunitate.” Ioana Mandric, clasa a XI a A.

Advertisements

“A fost un proiect care mi-a întrecut toate așteptările, a fost mult mai uimitor decât mă așteptam. cu niște schimburi de experiența la care nici nu m-aș fi gândit vreodată.” Rareș Cabalău, clasa a XI a D.

“Consider că a fost un proiect care m-a ajutat să ies din zona mea de confort, care m-a ajutat să cunosc persoane noi, să văd lucruri noi și locuri noi. Mă bucur că am avut parte de așa ceva și m-a făcut să mă gândesc cât de plăcut și complex este voluntariatul.” Ilinca Grigoraș, clasa a XI a D”, conform postării de pe pagina de Facebook a Colegiului „Sadoveanu”.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bacalaureat 2021: Rezultatele obținute de elevi, la centrele din Pașcani și Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

„Săptămâna fructelor și a legumelor donate” la Școala Specială Pașcani

Oana Cordoneanu

O nouă ediție a evenimentului „Albastru pentru solidaritate„ la Școala Specială Pașcani

Redacția
Încarcă...