RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Școlile din judeţul Iaşi cu cei mai mulţi chiulangii

După calculele oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, media pe elev în judeţul Iaşi a absenţelor nemotivate este de 12,17, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani. Dacă în anul şcolar 2011-2012 fiecare elev ar fi avut câte 18,11 absenţe, în medie, anul trecut, numărul a scăzut la 16,64, urmând ca, anul acesta, până la începutul lunii mai, să mai scadă cu aproape patru puncte.

Primele 10 şcoli cu cele mai multe absenţe în acest an şcolar sunt Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, Liceul Tehnologic „Petru Rareş“ Târgu Frumos, Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“, Liceul Tehnologic Holboca, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida“, Şcoala Gimnazială Slobozia Deal (Voineşti), Şcoala Gimnazială nr. 1, Domniţa (Ţibana), Şcoala Gimnazială Grajduri, Şcoala Gimnazială Ciohorani şi Liceul Tehnologic „Nicolae Bălăuţă“ din Şcheia.

„Există şi unităţi la care se constată o îmbunătăţire a numărului de absenţe, o scădere a acestora. Importantă este relaţia cu părinţii, consecvenţa şi verificarea făcută de directorul şcolii la clase, deoarece, dacă acesta vine sistematic şi vede câţi copii lipsesc şi ia măsurile de rigoare, situaţia se mai schimbă. O situaţie cunoscută este cea din mediu rural, unde copiii sunt luaţi la munci agricole. Dacă s-ar sancţiona numărul mare de absenţe cu suspendarea burselor sociale, cred că aceşti copii se vor ţine de şcoală“, a declarat Camelia Gavrilă, inspectorul general al IŞJ.

  

Şcolile în care situaţia s-a îmbunătăţit la acest aspect sunt Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Holboca. Tot în cadrul acestei statistici, s-a observat cum numărul de absenţe creşte odată cu vârsta. Astfel, la clasa pregătitoare, media pe elev este de 4 absenţe, la ciclul primar între 4 şi 17, în ordinea crescătoare a claselor, la ciclul gimnazial în medie între 15 şi 18 absenţe pe elev, iar la învăţământul liceal şi profesional, de peste 18 absenţe în medie pe elev.

sursa www.ziruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

S-a stins din viață profesorul Viorel Chiculiță

Redacția

Părinţii își pot înscrie copiii la grădiniţă în anul şcolar 2022-2023

Redacția

Terapie cu nisip kinetic pentru elevii de la Școala Specială din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...