RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Înalta Curte de Casație și justiție a trimis spre rejudecare, pentru a treia oară, dosarul „Interdentis”

Procesul în care firma fostului primar Grigore Crăciunescu a contestat în instanță o decizie de impunere, conform căreia are de achitat municipalității o sumă importantă de bani, și-a consumat astăzi o nouă etapă.

 

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, deși erau așteptați ca astăzi să dea o decizie definitivă în această speță, au decis să trimită spre rejudecare acest dosar. Este pentru a treia oară în care judecătorii supremi iau o astfel de decie în acest caz.

  

Procesul a început în urmă cu 7 ani la Curtea de Apel Iași și are un istoric zbuciumat. În primă fază, Primăria a fost cea care a câștigat, iar la recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cauza a fost retrimisă spre rejudecare.

O nouă instanță, cea din Suceava, de astă dată, a decis în 2015, că Interdentis are dreptate și că nu datorează niciun ban la bugetul local. Și această decizie a fost casată de magistrații Curții Supreme care au decis ca dosarul să fie din nou rejudecat pe fond, invocându-se lipsa unei ștampile de la OCPI pe o expertiză topografică.

Dosarul a fost din nou rejudecat pe fond, iar Interdentis a câștigat din nou, în aprilie 2017. Astăzi, însă, și aceasta a fost casată, iar dosarul se va reîntoarce la Curtea de Apel Suceava pentru a fi rejudecat.

În joc este o sumă imensă pe care municipalitatea a imputat-o, în 2007, firmei fostului primar Grigore Crăciunescu. Atunci, în data de 17 decembrie, cu doar 6 luni înaintea alegerilor locale, Primăria condusă de Neculai Rățoi a emis către Interdentis o decizie de impunere pentru suma de 1.225.000 lei, motivată de faptul că societatea cu profil medical ar fi ocupat abuziv 112 mp. În 2010, această sumă ajunsese, din cauza penalităților, la 2,7 milioane de lei.

Crăciunescu a transmis o scrisoare deschisă către primarul Neculai Rățoi prin care atrăgea atenția opiniei publice că este victima unui abuz politic, generat de faptul că-și anunțase intenția de a candida pentru funcția de primar la alegerile din iunie 2008. Scrutinul a fost, însă, în ciuda acestor șicane, câștigat de liberal în defavoarea lui Dumitru Pantazi, viceprimar la acea vreme.

 

În apărarea sa, Interdentis a solicitat o expertiză topografică, pe care instanța a admis-o și din care a reieșit că societatea ocupase doar 30 de mp din domeniul public.

Related posts

Restricție de furnizare a apei potabile pe zona deal

Redacția

Inițiatorul legii împotriva dosarului cu șină: Funcționarii au 6 luni să aplice legea. Digitalizarea României ar avea loc în 5-10 ani

Redacția

Prefectul sare la gâtul primarilor din judeţ

Redacția
Încarcă...