NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În Masivul Retezat a căzut prima ninsoare

Prima ninsoare din actualul sezon a căzut în Masivul Retezat, la peste 1.800 de metri altitudine, iar timpul s-a răcit considerabil, salvamontiştii atrăgând atenţia turiştilor că trebuie să se echipeze pentru vreme de iarnă, deşi suntem încă într-o lună de toamnă.

Primii fulgi au putut fi văzuţi în preajma refugiului montan situat în apropierea Lacului Bucura, din Parcul Naţional Retezat, la 2.040 metri altitudine, dar şi în alte zone ale masivului.

„Este prima ninsoare de anul acesta. Stratul de zăpadă are o grosime de 1-2 centimetri şi, cu siguranţă, se va topi, dar este primul semn că de acum va trebui să luăm foarte serios în calcul venirea sezonului friguros”, a declarat, luni, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Advertisements

Tot de luni, vor fi retrase echipele de salvamontişti care au efectuat în această vară serviciul de permanenţă în zona de creastă a Masivului Retezat, cum ar fi refugiile de la Lacul Bucura şi Poiana Pe

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Marcel Ciolacu anunță că PSD va propune Coaliției creşterea salariului minim

Redacția

Autorități locale: O clădire în care erau tratate persoane cu dizabilități a fost lovită de un atac rusesc în apropiere de Kiev

Redacția

Romanul se alătură inițiativii de a sărbători Earth Hour, anul acesta, online

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site