RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Şase noi judecători, între care românca Iulia Motoc, îşi încep de luni mandatele la Curtea Penală Internaţională

Şase noi judecători ai Curţii Penale Internaţionale (CPI), între care şi Iulia Motoc din România, îşi încep mandatele la 11 martie 2024. Aceştia au depus jurământul în cadrul unei ceremonii care a avut loc la 8 martie la sediul Curţii de la Haga (Olanda).

Curtea Penala Internationala de la HagaFoto: Sjoerd van der Hucht / Alamy / Profimedia Images

Judecătorii Keebong Paek (Coreea de Sud), Nicolas Guillou (Franţa), Erdenebalsuren Damdin (Mongolia), Iulia Motoc (România), Beti Hohler (Slovenia) şi Haykel Ben Mahfoudh (Tunisia) au fost aleşi pentru un mandat de nouă ani în cadrul celei de-a douăzeci şi doua sesiuni a Adunării Statelor Părţi (ASP) la Statutul de la Roma, în decembrie 2023, amintește Agerpres.

  

Cei şase noi judecători şi-au luat un angajament solemn de a-şi exercita atribuţiile cu onoare, credinţă, imparţialitate şi conştiinciozitate şi de a respecta confidenţialitatea anchetelor şi a urmăririlor penale, precum şi secretul deliberărilor.

Curtea Penală Internaţională a fost instituită prin Statutul de la Roma, semnat în 1998 de 120 de state şi intrat în vigoare în 2002, fiind responsabilă pentru judecarea crimelor împotriva umanităţii, crimelor de război, genocidului şi crimelor de agresiune. Are un complet de 18 judecători care sunt cetăţeni ai statelor părţi la Statutul de la Roma.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un polițist din Sibiu a murit după ce s-a răsturnat cu mașina pe câmp. Colegii, înmărmuriţi când l-au recunoscut la volan

Redacția

Primarul şi viceprimarul unei comune din Prahova, reţinuţi pentru abuz în serviciu şi luare şi dare de mită

Redacția

Vlad Voiculescu publică documentul prin care le-a propus lui Iohannis și Cîțu, în ianuarie, prioritizarea vârstnicilor la vaccinare în detrimentul „esențialilor” / Fostul ministru: Propunerile au fost respinse, iar alocările CNCAV au favorizat centrele închise destinate Armatei, SRI, STS. Ar fi putut fi salvate vieți

Redacția
Încarcă...